NovinkyOGAE

Na letošní Eurovision Weekend do Prahy přijede Suzy a Salena

Za Česko je doplní letošní finalista ESCZ Rodan.

Jak již jistě víte, po loňském vítězství Adriany Rye ve FANvision 2022 v Helsinkách se letošní ročník této letní akce přesouvá do Prahy, kde se uskuteční již příští víkend. V pátek nás čeká welcome party v Piano Baru, v sobotu Gala v Theatro Music Clubu a v neděli společný oběd v pivnici U Sv. Mikuláše poblíž Karlova mostu. Navíc v pátek je možnost navštívit Žižkovskou televizní věž a na sobotu odpoledne jsme si pro návštěvníky připravili komentovanou prohlídku centra Prahy.

Součástí sobotního Gala bude také vystoupení eurovizních hostů. Domácí české interprety bude zastupovat RODAN, kterého si můžete pamatovat jako letošního finalistu našeho národního kola ESCZ. Kromě něj ale dorazí také dva zahraniční hosté.

Tím prvním z nich je Suzy, která reprezentovala Portugalsko na Eurovizi 2014 v Kodani a jako hosta jste ji mohli vidět na Eurovision Weekendu již před 9 lety. Jako druhá k nám přijede z nedaleké Vídně Salena, jedna z letošního reprezentačního dua z Rakouska. Teya s ní bohužel nemůže přijet, ale i tak díky Saleně společně nasajeme atmosféru eurovizního finále, kam se se svou párty hymnou Who the Hell is Edgar? probojovaly před dvěma měsíci.

Hlavním bodem sobotního večera bude letošní ročník FANvision Song Contestu, kterého se účastní rekordní počet účastníků – dvanáct. Na koho se můžete těšit a jaké eurovizní skladby si pro vás připravili?

  • OGAE Rakousko: Christian Deussen – Watergun (Švýcarsko 2023)
  • OGAE Česko: David Pejčoch – Amar pelos dois (Portugalsko 2017)
  • OGAE Dánsko: Alberte Borggreen – Arcade (Nizozemsko 2019)
  • EuroClub Německo: Mirko Buljan & Maxima Love – My Way (Melodifestivalen 2022)
  • OGAE Finsko: Daniel – Fairytale (Norsko 2009)
  • OGAE Irsko: Darragh Reck – Terminal 3 (Irsko 1984)
  • OGAE Izrael: Arel – SUPERBØY (upravená verze Řecko 2020)
  • Itálie: Daniela Stefanelli & Stefano de Canio – Brividi (Itálie 2022)
  • OGAE Německo: Elisario – Lako je sve (Chorvatsko 2010)
  • OGAE Polsko: Kisa Shiru – Hatrið mun sigra (Island 2019)
  • OGAE Švédsko: Michele Imberti – Fai rumore (Itálie 2020)
  • OGAE Švýcarsko: Estelle Valensuela – Voilà (Francie 2021)

Více informací se o jednotlivých reprezentantech můžete dočíst na samostatné stránce tady u nás na webu, nechybí ani představovací medailonky: https://escarena.cz/fanvision-2023/

Pokud se chcete zúčastnit letošního Eurovision Weekendu, není nic snazšího, než se registrovat, koupit si lístek a pak už si jen užít víkend plný eurovizních fanoušků z různých koutů Evropy (zatím je potvrzena přibližně 20 různých zahraničních států) a také skvělé eurovizní hudby. Více informací najdete na našem webu: https://escarena.cz/escwknd-cz/

V případě jakýchkoliv dotazů ohledně akce Eurovision Weekend se na nás neváhejte obrátit na mailu ogae.cz@gmail.com a my vám rádi dotazy zodpovíme a případně pomůžeme s registrací.

Těšíte se na tuto akci, která se letos poprvé představí v Česku? A chystáte se Eurovision Weekendu v Praze zúčastnit? Dejte nám vědět do komentářů, na koho z vás se můžeme těšit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..