Novinky

Eurovizní skladby bodují na Spotify. Padají i rekordy!

Největší úspěch u domácího publika má kapela Vesna. Celosvětově nejstreamovanější skladbou letošního ročníku je Tattoo od Loreen.

Streamovací společnost Spotify zveřejnila souhrn nejpopulárnějších písní u domácího i světového publika. Už teď můžeme s klidem na duši říci, že skladby z letošního ročníku určitě neupadnou do zapomění. Při pohledu na statistiku streamů ze všech zúčastněných zemí je aktuálně nejpřehrávanější písní Tattoo od švédské dvojnásobné vítězky Loreen. Skladba se také umístila v žebříčku Spotify’s Global Top 50 a pokořila rekord v počtu celosvětových streamů jednoho dne u švédské interpretky. Těsně za Loreen se umístil finský raper a zpěvák Käärijä s písní Cha Cha Cha a na třetím místě norská zpěvačka Alessandra se skladbou Queen of Kings. Vesna se umístila na devátém místě.

Nejstreamovanější píseň během týdne Eurovize ve všech zúčastněných zemích:

  1. Loreen – Tattoo
  2. Käärijä – Cha Cha Cha
  3. Alessandra – Queen of Kings
  4. Noa Kirel – Unicorn
  5. Marco Mengoni – Due Vite
  6. BLANKA – Solo
  7. La Zarra – Évidemment
  8. SALENA, TEYA – Who The Hell Is Edgar?
  9. Vesna – My Sister’s Crown
  10. Mae Muller – I Wrote a Song

U domácího publika byla nejoblíbenější skladbou na Eurovision Song Contest 2023 My Sister’s Crown od Vesny. Píseň české dívčí skupiny se také umístila v žebříčku nejhranějších skladeb uplynulého týdne ve Finsku, Maďarsku a na Ukrajině. Z měřených dat z týdne od 8. do 14. května taktéž vyplývá, že se počet streamů My Sister’s Crown navýšil o 400 %. Druhou nejčastěji streamovanou skladbou pak byla píseň Tattoo od švédské Loreen a třetí nejstreamovanější skladbou v minulém týdnu u českých uživatelů byla píseň Queen of Kings od norské zpěvačky Alessandry.

Češi si ve srovnání s ostatními zúčastněnými zeměmi oblíbili také skladbu Watergun od švýcarského zpěváka Remo Forrera (7. místo). Pohou příčku za Švýcarem se umístila píseň Soarele şi Luna od Pashy Parfeniho z Moldavska.

Nejstreamovanější píseň během týdne Eurovize v Česku:

  1. Vesna – My Sister’s Crown
  2. Loreen – Tattoo
  3. Alessandra – Queen of Kings
  4. Käärijä – Cha Cha Cha
  5. Noa Kirel – Unicorn
  6. SALENA, TEYA – Who The Hell Is Edgar?
  7. Remo Forrer – Watergun
  8. Pasha Parfeni – Soarele şi Luna
  9. La Zarra – Évidemment
  10. BLANKA – Solo

Zajímavostí je, že nárůst streamů zaznamenaly také skladby zařazené do liverpoolského interval aktu The Liverpool Songbook. Jsou to písně Better the Devil You Know od Soni, kterou sama zazpívala v sobotu na liverpoolském pódiu, a I Turn To You od Mel C v podání Cornelie Jakobs. Zmiňované skladby zaznamenaly více než 1000% nárůst streamů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..