Liverpool 2023Na místěNovinky

Fotoreportáž: Tisková konference postupujících z prvního semifinále

Chvíli po vyhlášení výsledků v závěru včerejšího prvního semifinále se uskutečnila tisková konference postupujících zemí.

Ještě před samotnou tiskovou konferencí si v zákulisí všichni čerství finalisté vylosovali, jestli vystoupí v první nebo druhé polovině sobotního finále. Pojďte se podívat na tiskovou konferenci očima našeho redaktora Vladimíra, který vše sledoval z první řady.

Bývá již nepsaným pravidlem, že se nám na tiskové konferenci podaří obsadit přední místa. Ta bývají často vyhrazena pro zástupce jednotlivých postupujících zemí.
Tiskovou konferenci moderovali Jermaine Foster a Mariia Vynogradova.
Panoramatický záběr na celou desítku finalistů.
Zatímco Alessandra první semifinále zahajovala, ve velkém finále se předvede v druhé polovině večera.
Chorvatská skupina Let 3 se předvede taktéž v druhé polovině finále.
Luke Black ze Srbska si zopakuje své vystoupení v první polovině finále.
Pashu Parfeniho na tiskovou konferenci doprovodila jeho žena, se kterou se podílí na své tvorbě. V sobotním finále se na něj můžeme těšit ve druhé polovině večera.
Loreen patří mezi velké favoritky na celkové vítězství, ale v sobotním finále ji uvidíme již v první polovině přímého přenosu.
Píseň Rema Forrera vznikla před několika lety, takže její možná vazba na válku na Ukrajině je spíš náhoda, než záměr. I Remo vystoupí v první polovině finálového přenosu.
Portugalka Mimicat zmínila v odpovědi na otázky novinářů a fanoušků své rodné město Coimbra. Stejně jako v semifinále ji i ve finále čeká první polovina večera.
Käärijä z Finska to má naopak než Alessandra – on zakončoval semifinále a ve finále se představí během první poloviny přenosu.
Noa Kirel z Izraele dostala od izraelského novináře jako dárek plyšového jednorožce. Přinese jí štěstí během druhé poloviny finálového večera?
Všichni interpreti jsou spojeni hudbou, tedy United By Music, jak hlásá slogan letošní Eurovize.
Také česká skupina Vesna vystoupí ve velkém finále až ve druhé polovině přenosu, stejně jako tomu bylo v semifinále.
Vladimír se nestyděl a položil Patricii a Tanitě také otázku. Patricie tak mohla odpovědět, co by vzkázala všem fanouškům a podporovatelům.
Řeč byla také o krásných a dlouhých copech, které všechny členky Vesny mají během svého soutěžního vystoupení.

Zdroj: Eurovision.tv, Youtube.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..