Liverpool 2023Na místěNovinky

První zkoušky Česka

Vesna dnes poprvé vyzkoušela liverpoolskou stage naživo.

Jako třetí dnes přišly na řadu české reprezentantky – skupina Vesna. Přinesly s sebou čelenky s korunkou jako dárek, což udělalo přítomným technikům určitě velkou radost.

Na sobě holky nemají barevné kostýmy, jaké známe z videoklipu, ale ani žádný z outfitů, které se objevily na letošních preparties. Eurovizní kostýmy mají světle růžovou barvu a ozdobené jsou také růžovými stužkami. Zajímavé přirovnání použil eurovizní tým pro silnou basovou linku, která v naší písni je dost výrazná. Pokud totiž prý po vystoupení Izraele ještě na střeše něco zůstalo, po našem vystoupení už tam rozhodně nic nezůstane.

Již jsme zmiňovali v našem nejnovějším díle podcastu Eurovizní pokec, že Vesna nebude mít s sebou ani žádné rekvizity, ani hudební nástroje. Všechny členky se tak zapojí do taneční choreografie. V případě šesti členek skupiny totiž není žádný prostor pro dodatečné vokalisty ani tanečníky. Sice jsou stále povoleny částečně přednahrané vokály, ale není zatím známo, nakolik toho Vesna využije, pokud vůbec. Dle fotografií budou zpívat jako dosud Patricie, Bára a Tanita, zatímco Olesya, Markéta a Tereza budou primárně tanečnicemi. Markéta a Tereza dokonce budou chvíli hrát na elektronické bicí, takže původní zpráva o tom, že budou bez nástrojů, není úplně tak celá pravda. Kromě kostýmů mají holky také dlouhé umělé copy, které budou do choreografie efektně zakomponovány. Slavko Kalezić z Černé Hory posílá pozdrav.

Na LED pozadí budou k vidění siluety rukou, obličeje či části textu (například We’re Not Your Dolls), barevně pak dominuje černá, bílá a růžová. Je tak zcela jasné, že nás čeká energické vystoupení, které roztančí nejen diváky v liverpoolské aréně, ale také fanoušky Eurovize, kteří ji budou sledovat doma u televizních obrazovek. A s touto energií by se měly také naplnit předpovědi sázkových kanceláří, které nám přisuzují téměř jistý postup do sobotního finále. A v něm už se pak může stát cokoliv. Vesně rozhodně držíme palce!

@eurovision

Slavic sisterhood 🇨🇿✊ #Eurovision2023 #Eurovision @Vesna

♬ original sound – Eurovision

3 komentáře: „První zkoušky Česka

  • Z kostýmů jsem nadšený! Vypadají skvěle, ladí s celkovou vizualizací stage a hlavně velmi trefně dokreslují text písně.

    Reagovat
    • Přesně, také mě potěšily, měla jsem obavy, protože se často objevovaly hlasy volající po kostýmech z videoklipu. Ale atmosféra videoklipu by se těžko dosahovala, fialoví chlápci byli zásadní a ti by chyběli. Líbí se mi, že se nenechaly dotlačit k polovičatému řešení a jednoduše vymyslely nové pojetí, dobře vystihující myšlenku. Ta sakurová růžová je také zjemňuje aniž by ubrala na výraznosti, což je plus, jejich projev byl na pre party místy trochu afektovaný. Nyní mám obavy „jen“ ze zpěvu.

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..