Novinky

Ve velkém finále vystoupí legendy Eurovize

Těšit se můžeme na hvězdy napříč dekádami od 90. let po současnost.

BBC představila hvězdnou sestavu legend, která vystoupí během sobotního velkého finále v Liverpoolu. Celý večer se bude nést v duchu sloganu United By Music a celkové myšlenky propojení s Ukrajinou. Představí se tak řada ukrajinských umělců (Go_A, Verka Serduchka nebo Kalush Orchestra), které doplní ty největší hvězdy předchozích dekád (Mahmood, Sonia, Sam Ryder a další). Vítězové minulého ročníku Kalush Orchestra celý večer zahájí s vystoupením Voice of a New Generation, jehož součástí bude i vítězná píseň Stefania.

Flag Parade

Během úvodní přehlídky všech 26 velkých finalistů se diváci dočkají vystoupení nejúspěšnějších ukrajinských účastníků z předešlých ročníků. Můžeme se těšit na jejich soutěžní písně v novém kabátu. Během Flag parade vystoupí Go_A, Jamala, Tina Karol a Verka Serduchka.

Interval act

V prvním přestávkovém vystoupení, během něhož probíhá hlasování, se na pódium v Liverpoolu objeví loňský stříbrný finalista Sam Ryder. Jeho vystoupení zatím zůstává tajemstvím. Zda kromě jeho eurovizního hitu Space Man představí i některou z jeho dalších písní, si budeme muset počkat.

Závěrečné přestávkové vystoupení ponese název The Liverpool Songbook. Bude se jednat o vystoupení oslavující přínos Liverpoolu pro svět pop music. BBC a EBU oslovila šest interpretů z minulých ročníků soutěže – Mahmooda, Nettu, Daðiho Freyra, Cornelii Jakobs, Duncana Laurence a také liverpoolskou rodačku Soniu, která oslaví 30 let od svého druhého místa v soutěži.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..