PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec: Má Loreen šanci vyhrát podruhé Eurovision Song Contest?

Do poloviny března měly všechny státy povinnost vybrat a zveřejnit své soutěžní písně pro letošní ročník Eurovision Song Contest v Liverpoolu. Na poslední chvíli tak vybrali své reprezentanty v národním kole Švédové a Portugalci. Zbylé písně pak pocházejí z interních výběrů. V posledních sedmi dnech jsme tak mohli pozorovat premiéry videoklipů z Izraele, Velké Británie, Ázerbájdžánu, Řecka, Arménie a Gruzie. Vyhraje Eurovizi 2023 vítězka Melodifestivalenu a vítězka Eurovision Song Contest 2012 Loreen? Vyplatilo se dlouhé čekání na píseň Noy Kirel? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcasts a Anchor.

2:27 – Překvapení se nekonalo. Švédský Melodifestivalen vyhrála zpěvačka Loreen s písní Tattoo a bude podruhé v historii reprezentovat svou zemi na Eurovizi v Liverpoolu. Je tedy o vítězi už předem jasno a co je pravdy na tom, že je píseň švédské reprezentantky plagiátem?

14:36 – Portugalsko ve svém národním kole Festival da Canção 2023 vybralo píseň Ai Coração od zpěvačky Mimicat. Přiveze sebou Mimicat do Liverpoolu kus Portugalska?

22:14 – Noa Kirel bude chtít napravit reputaci Izraele z minulého roku. Michael Ben David v Turíně nepostoupil do finále. Podaří se to Noe s písní Unicorn a vyplatilo se více jak půlroční čekání na tuto skladbu?

29:12 – Vycházející hvězda z britských ostrovů Mae Muller byla vybrána v interním výběru BBC a bude tak s tanečním bangerem I wrote a song reprezentovat Spojené království. Pomůže jí k úspěchu ve finále pořadové číslo 26?

35:26 – Šestnáctiletý Victor Vernicos představil soutěžní píseň What they say. Má mladý Řek dostatek zkušeností, aby podal kvalitní výkon na pódiu Eurovision Song Contest?

40:05 – Dvojčata z Ázerbájdžánu TuralTuranX se inspirovala pro svou skladbu Tell Me More hudbou přelomu 60. a 70. let. Bude tento závan retra stačit na postup do finále?

45:40 – Arménská zpěvačka Brunette nebude mít snadné navázat na úspěch její předchůdkyně Rosy Linn. Kvalitní hlasový projev a prezentace písně Future Lover ji k tomu však může pomoci.

51:52 – Gruzie uzavírá plejádu 37 představených písní. Volba padla na zpěvačku IRU a její píseň Echo. Přináší píseň něco nového nebo je to generická balada?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..