PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec: Čím okouzlila diváky Loreen a měla polská zpěvačka Blanka protekci?

V novém díle si bereme na paškál vybrané písně v národních kolech San Marina, Polska a Finska i interně vybrané skladby z Nizozemska a Kypru. Nezapomněli jsme se vrátit ani k sobotnímu čtvrtému semifinále švédského národního kola Melodifestivalen 2023. Nadchla Loreen svou písní Tattoo švédské publikum natolik, aby reprezentovala svou zemi na Eurovizi podruhé ve své kariéře? Měla polská zpěvačka Blanka v národním kole protekci a proč se nám nelíbí finská skladba Cha Cha Cha od Käärijä? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcasts a Anchor.

1:13 – Loreen potvrdila odhady bookmakerů a s písní Tattoo hladce postoupila do finále. V čem tkví kouzlo jejího úspěchu a proč její vystoupení narušil aktivista?

15:52 – Finské národní kolo vyhrál zpěvák Käärijä s písní Cha Cha Cha. Píseň je směsicí metalu, rocku, rapu a k-popu. Proč nám přijde píseň chaotická?

27:42 – San Marino vybralo reprezentanta. Uspěla skupina Piqued Jacks s písní Like An Animal. Proč v národním kole nemohou hlasovat diváci a je Una voce per San Marino napodobeninou italského festivalu Sanremo?

35:25 – Tu bije serce Europy v neděli vyhrála zpěvačka Blanka s písní Solo. Proč označují čeští fanoušci Eurovize Blanku polskou Terezou Kerndlovou a měla protekci u polské poroty?

45:38 – Mia Nicolai a Dion Cooper představili soutěžní píseň Burning Daylights. Píseň jim napsal vítěz Eurovize Duncan Laurence. Pomůže nevýrazné písni živé vystoupení?

49:43 – Andrew Lambrou představil svou píseň Break a Broken Heart. Naposledy reprezentoval Kypr muž v roce 2017.

53:14 – Unser Lied für Liverpool nabídne v pátek devět písní. Jaké máme favority na vítězství?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..