NovinkyReprezentanti

Austrálie vyšle do Liverpoolu skupinu Voyager

Ve druhém semifinále Eurovize 2023 vystoupí s písní Promise.

Před úterním oznámením reprezentanta a písně Austrálie se spekulovalo o mnohých jménech – o velkých hvězdách australské i světové scény jako Kylie Minogue nebo Delta Goodrem, o bývalých reprezentantech, které ve spekulacích zastupovala Dami Im, až po bývalé finalisty autralského národního kola Jaguar Jonze, Electric Fields nebo Voyager. A právě poslední zmíněné jméno, tedy pětičlenná synth-metalová skupina Voyager z Perthu, dostala tu šanci reprezentovat protinožce na nadcházející Eurovizi v Liverpoolu. Již v minulém roce patřila tato skupina mezi horké favority na vítězství v národním kole, u hlasujících diváků dokonce zvítězila úplně, ale nakonec do Turína odjel Sheldon Riley a Voyager skončili až druzí. Píseň Dreamer si však tehdy získala srdce eurovizních fanoušků napříč Evropou i za jejími hranicemi.

A možná právě to bylo rozhodujícím faktorem při interní volbě reprezentanta pro letošní Eurovizi. V semifinále totiž nebudou hlasovat žádné poroty, tak třeba Austrálie doufá v podporu hlasujících diváků, která by mohla skupinu Voyager do finále posunout. Pro skupinu je účast na Eurovizi dlouho vytouženým snem, který se jim nyní plní a oni jsou dokonce první skupinou, která bude Austrálii na Eurovizi reprezentovat. Dosud totiž toto štěstí měli pouze sóloví zpěváci nebo zpěvačky. Jak se jim bude dařit tento rok s písní Promise? Po zhlédnutí oficiálního videa také nezapomeňte tuto skladbu ohodnotit v naší anketě.

Ohodnoťte píseň Voyageru - Promise

Podaří se skupině Voyager s písní Promise postoupit z druhého semifinále Eurovize 2023 až do sobotního finále? To zjistíme 11. května.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..