Národní kola

DNES: Finále Pabandom iš naujo! 2023

Litevské národní kolo došlo do svého cíle a dnes tak poznáme, kdo půjde ve stopách Moniky Liu.

Od roku 2020 došlo k rebrandingu litevského národního kola, se kterým přišel i nový název. Ten zní Pabandom iš naujo! a do češtiny ho můžeme přeložit jako Jdeme znovu!. S novým jménem přišlo i nové logo, které tvoří tzv. Möbiova páska. A dnes se můžeme těšit na poslední letošní přenos tohoto národního kola – velké finále. Vítěz bude mít tu čest reprezentovat Litvu na Eurovizi 2023 v Liverpoolu. Kterých deset šťastných prošlo všemi vyřazovacími fázemi a z původních 30 písní si získali největší podporu diváků i poroty?

Pabandom iš naujo! 2023 – Finále – Sobota 18. února 2023 – 20:00
  1. Mario Junes – Do What You Do
  2. Moon Bee – Rumor
  3. Justė Kraujelytė – Need More Fun
  4. Paulina Paukštaitytė – Let Me Think About Me
  5. Beatrich – Like a Movie
  6. Rūta MUR – So Low
  7. Il Senso – Sparnai
  8. Petunija – Love of my life
  9. Gabrielius Vagelis – Šauksmas
  10. Monika Linkytė – Stay

Mezi vámi si v naší anketě získaly největší podporu Petunija a Monika Linkytė. Mimo ně jste ale také dali své hlasy Beatrich, která patří mezi největší favority sázkových kanceláří, nebo Rūtě MUR, kterou bookmakeři mají na druhém místě. Kdo z nich však nakonec zvítězí a převezme od Moniky Liu pomyslnou štafetu na Eurovizi?

O tom z poloviny rozhodne porota. Ta byla během předchozích přenosů pokaždé v jiném složení a byla pětičlenná. Ve finále však bude porotců celkem devět – Ramūnas Zilnys, Monika Liu (Eurovize 2022), Raminta Naujalytė-Bjelle, Ieva Narkutė, Vytautas Bikus, Jievaras Jasinskis (ze skupiny In Culto – Eurovize 2010), Vaidotas Valiukevičius (ze skupiny The ROOP – Eurovize 2020 a 2021), Stanislavas Stavickis-Stano a Gerūta Griniūtė. Letos neuvidíme během přenosu tradiční průběžné výsledky SMS hlasování, což se v minulosti osvědčilo a setkalo s kladnými ohlasy.

Jako speciální host vystoupí Duncan Laurence, kterého jsme mohli vidět minulý týden jako člena poroty, ale také loňská reprezentantka Monika Liu a letošní reprezentanti Ukrajiny – duo Tvorchi. Finálovým přenosem nás provede trojice Giedrius Masalskis, Augustė Nombeko a Richardas Jonaitis. Giedrius již moderoval předchozí národní kolo Eurovizijos Atranka, zatímco Richardas moderoval Pabandom iš naujo! již minulý rok s Giedriusem, pro Augustė je letošní moderování premiérou v litevském národním kole.

Poslední část litevského národního kola začíná ve 20:00 na televizi LRT a vy jej můžete sledovat živě přes oficiální web litevské televize nebo na YouTube kanálu televize LRT.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..