ESCZ 2023Rozhovory

Rozhovor s Markétou Irglovou

Markéta Irglová odpověděla na pětici zvídavých otázek České televizi.

* Jaký příběh má vaše skladba Happy?

Písnička mi přišla ve snu, melodie i text. Je o pocitu naplnění, klidu a spokojenosti v určitém okamžiku, který existuje bez potřeby vědět, jak dlouho potrvá. Život, to je mnoho okamžiků jdoucích po sobě. Každý z nich nabízí cestu ke štěstí a svobodě.

* Proč zrovna Eurovision Song Contest?

Eurovizi mám velice ráda, posledních deset let ji sleduji a baví mě. Reprezentovat Česko v mezinárodní soutěži by pro mě byla veliká čest, ale ještě více pro mě znamená možnost se prezentovat v Česku, zapojit se do českého hudebního a kulturního dění. A potvrdit skutečnost, že i po letech v zahraničí jsem nezapomněla odkud pocházím a kam patřím.

* Jakou svojí schopnost považujete za mimořádnou?

Multitasking. Taky schopnost obratem zrealizovat nápady.

Jsem Češka žijící na Islandu, mám tři děti, můj manžel je Islanďan, zvukař a producent, spolu tvoříme hudbu v našem vlastním nahrávacím studiu. A jsme šťastní, že náš koníček je naše práce.

* Co je vaše guilty pleasure v hudbě?

Žádné guilty pleasure nemám. Ani v hudbě, ani v ničem jiném. Nedělám si výčitky z ničeho, co dělám s láskou a z čeho mám radost.

* Co vzkážete fanouškům? A proč by pro vás měli hlasovat?

Ráda bych fanouškům vzkázala, že děkuji za jejich hlasy, pokud se rozhodnou pro mě hlasovat. A že se budu radovat z výhry jakéhokoliv finalisty, neboť by si to všichni zasloužili. Tak jak tak budu spokojená a vděčná, že jsem se mohla účastnit.

Medailonek Markéty Irglové najdete v předchozím článku.

Ohodnoťte píseň Markéty Irglové - Happy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..