ESCZ 2023Rozhovory

Rozhovor s Maellou

Maella odpověděla na pětici zvídavých otázek České televizi.

* Jaký příběh má tvoje skladba Flood?

Skladba Flood je velmi komorní a intimní. Napsala jsem ji rychle, hotová byla asi za dvacet minut. Je o tom, jak často nezvládám emoce, které mě přepadnou jako povodeň a slovy pak mohu i ublížit. Napsala jsem ji v období, kdy jsem měla hodně temných chvilek a nechtěla jsem těžké okamžiky házet na svého partnera. Je tedy o negativních emocích, které by se měly krotit, protože ve vzteku můžeme říct něco, co tak nemyslíme a naše blízké tím zraňovat. Je také o uvědomění si, že už to takhle nechci, že se učím emoce zpracovávat a chci být lepším člověkem.

* Proč zrovna Eurovision Song Contest?

Protože se mi líbí, že podporuje umělce a jejich vidění světa. A je to multikulturní a mezinárodní soutěž.

* Jakou svoji schopnost považuješ za mimořádnou?

Můj intimní projev a písničky, které i když zachycují syrové emoce, tak v sobě mají prvek naděje a tanečního pocitu. Řekla bych, že píšu smutné písničky, na které se dá tancovat – sad songs with a sexy beat.

Deset let jsem zpívala ve sboru, tam jsem si vybudovala nějakou formu vystupování. A vždycky jsem chtěla mít svou kapelu, proto jsem od malička hrála na basu a kytaru. Takže hudbě se vlastně věnuji odjakživa.

* Co je tvoje guilty pleasure v hudbě?

Nemám guilty pleasure. Stojím si úplně za vším, co mám ráda!

* Co vzkážeš fanouškům? A proč by pro tebe měli hlasovat?

Fanouškům vzkazuji, že v mém případě budou hlasovat pro úplně nezávislého českého umělce a pro skladbu, která otevřeně mluví o těžkých emocích. O depresi, o vzteku. Mnoho z nás se s takovými emocemi vypořádává a to bez ohledu na národnost. Písnička Flood může lidem přinést úlevu a podporu, protože se v ní poznají.

Medailonek Maelly najdete v předchozím článku.

Ohodnoťte píseň Maelly - Flood

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..