Národní kola

#UMK23: Portion Boys

Skupina Portion Boys uzavírá sedmičku finských finalistů.

Portion Boys, jedna z nejpopulárnějších finských party skupin, dělá to, co nejlépe umí, již přes 10 let. S jejich pozitivitou a upřímností si skupina vydláždila cestu k tomu, aby se stala jednou z nejposlouchanějších současných skupin ve Finsku. Jejích megahit Vauhti kiihtyy z roku 2021 byl zlomový, protože přivedl skupinu na zcela novou úroveň. I když skuina zatím nevydala jediné album, Portion Boys zásobují své publikum jedním hitem za druhým, například Kyläbaari, Karjala takas a také Nautin elämästä, na kterém se podíleli s bývalými stříbrnými finalisty UMK Teflon Brothers.

Uskupení Portion Boys tvoří Kenraali VahvaEl MeisselJaloTiina, Taitelija Nieminen a A.P. Vuori. Právě poslední zmíněný se ke skupině jako zpěvák přidal až v roce 2021. Skupina vznikla v roce 2021 během „legendární noci v Tampere“. Během jediného dne přišli dohromady s nápadem, s první písní, s prvním videoklipem a také s názvem pro skupinu. Tento název se odkazuje na švédské jídlo. Od roku 2010 vydali Portion Boys mnoho písní, díky kterým si tvrdou prací vybudovali pevné místo na finské hudební scéně a také nemalou fanouškovskou základnu. A právě interakce s publikem také patří k jedné z jejich nejsilnějších stránek.

Myšlenka účastnit se finského národního kola UMK se již motala hlavami členů Portion Boys několik let, ale až nyní přišla ta pravá chvíle. Skupina cítí, že mají vše, co k takové účasti potřebují, a nemají co ztratit. Naopak, mají jen mnoho, co mohou divákům a fanouškům nabídnout. Poselství, které se ukrývá v jejich soutěžní písni Samaa taivasta katsotaan, pro skupinu hodně znamená. Chtějí touto písní sdělit světu, že na každém z nás záleží.

Patří právě Samaa taivasta katsotaan mezi vaše oblíbené písně z letošní finské sedmičky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..