Národní kola

#UMK23: KUUMAA

Předposledním interpretem z finského národního kola UMK je trio KUUMAA.

KUUMAA je trio, které velice rychle roste a zaměřuje se na chytlavé melodie a emoce, netřeba snad ani zmiňovat silné přátelství mezi všemi členy skupiny. Debutové album KUUMAA vyšlo v roce 2019. Rok 2022 se ukázal být jako zlomový rok pro tuto skupinu, jejíž popularita rostla především díky sociálním sítím, vysílání v radiu a na jevištích, všechna tato místa zasáhla KUUMAA svými hity, včetně Tulipalo a Oo vielä sekunnin mun.

Trio KUUMAA se skládá ze zpěváka Johannese Brotheruse, bubeníka Jonttua Luhtavaaray a basisty Aarnia Soivia. Skupina vznikla v roce 2016, když přátelé chtěli založit vlastní finskou popovou skupinu. Od té doby si skupina vybudovala úspěšnou kariéru. Během roků, kdy byla pandemie covidu, si začali být všichni členové ještě bližší než kdy předtím a začali společně produkovat ještě více nových skladeb.

Píseň Ylivoimainen, která zazní ve finále národního kola UMK je nabíjející popová melodie, která přináší univerzální a nakažlivou energii, kterou se KUUMAA snaží předat svým posluchačům.

Co říkáte na skladbu Ylivoimainen?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..