Národní kolaNovinky

Finsko přiblížilo podobu národního kola

Národní výběr Uuden Musiikin Kilpailu 2023 proběhne v únoru.

Již deset let vybírá Země tisíců jezer své eurovizní reprezentanty, respektive písně, prostřednictvím národního kola s názvem Uuden Musiikin Kilpailu, známého pod zkratkou UMK. Na tento způsob výběru se Finsko rozhodlo vsadit i tentokrát a my se tak můžeme těšit na další vydání této populární show!

Jako obvykle se bude jednat o jeden slavnostní večer, který proběhne 25. února v komplexu Logomo v Turku. A je na co se těšit! O účast na Eurovizi v Liverpoolu zabojuje celkem sedm hudebních čísel, která doplní vystoupení známých finských i zahraničních umělců. Po vyhlášení vítěze se fanoušci přesunou do UMK Clubu, kde pro ně bude připravená afterparty. Vstupenky na celou akci včetně pre-party jsou k dispozici zde.

Jména všech soutěžících budou představena ve středu 11. ledna. Sedmička finalistů vzešla z celkem 363 hudebních počinů, které se zapojily do výběrového procesu finského vysílatele a pořadatele národního kola Yle. Těšit se prý můžeme na údajně nejpovedenější taneční song v historii UMK, nebude chybět ani drsné rapové vystoupení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..