NovinkyReprezentanti

Kyperským zástupcem na Eurovizi 2023 bude Andrew Lambrou

Kyperský vysílatel zpěváka potvrdil v dnešním ranním programu.

Že je vám toto jméno povědomé? Ano! Andrew Lambrou se účastnil letošního australského národního kola Australia Decides s písní Electrify. Obdržel ale až sedmé místo a do italského Turína nakonec odletěl Sheldon Riley. Andrew si tak spraví chuť a poletí reprezentovat Kypr na 67. ročníku Eurovision Song Contest do anglického Liverpoolu.

Andrew Lambrou je třiadvacetiletý zpěvák kyperského původu žijící v australském Sydney. Jeho hudba je většinou taneční a nebojí se ani elektronických či clubových efektů. Jeho eurovizní působení bude syntézou mezi kyperskou televizí, řeckým Panik Records a australským City Pop Records. Samotný zpěvák je v současnosti podepsaný pod Saiko Management se základnou v New Yorku. Kypr tak pro liverpoolskou Eurovizi sází na doslova světovou spolupráci. Pokud nepočítáme zrušený ročník 2020, dočkáme se z Kypru mužského zástupce poprvé od roku 2017. Od tohoto roku to totiž byla doslova dámská jízda.

Žádné bližší informace zatím nemáme k dispozici, nebude tak určitě odvěci podívat se na Andrewho vystoupení v letošním Eurovision: Australia Decides. Co na výběr Kypru říkáte?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..