Turín 2022

Marcel Bezençon Awards 2022

Jako každý rok proběhlo před finálovým přenosem udílení tří cen Marcel Bezençon Awards 2022.

Marcel Bezençon Awards je každoroční událostí, ve které soutěží písně stávajícího ročníku Eurovize. Ceny jsou rozděleny do tří kategorií podle toho, kdo v dané kategorii hlasuje. Kategorie jsou: cena akreditovaných novinářů (Press Award), cena komentátorů soutěže (Artistic Award) a cena skladatelů písní současného ročníku (Composer Award). Všechny tři ceny opět předal Christer Björkman, který stál za vznikem těchto tří ocenění.

V letošním roce si každá cena našla svého majitele, nikdo tak nebral více cen jako například Barbara Pravi minulý rok. Press Award získal Sam Ryder za svou píseň Space Man a stalo se tak poprvé, co Spojené království získalo nějakou z cen Marcela Bezençona.

Komentátoři pak letošní Artistic Award udělili Konstraktě ze Srbska za její skladbu In Corpore Sano. Pro Srbsko je to již druhá taková cena, poprvé to bylo v roce 2007, kdy si ji odnesla Marija Šerifović za později vítěznou skladbu Molitva.

Třetí cena Composer Award od skladatelů pak zamířila do Švédska ke Cornelii Jakobs za píseň Hold Me Closer, na které se kromě samotné Cornelie podíleli i David Zandén a Isa Molin. Švédsko toto ocenění získalo již potřetí, předchozí dvě ceny dostalo v letech 2012 a 2013.

Jste spokojeni s letošní volbou Marcel Bezençon Awards?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..