Na místěTurín 2022

Předpovědi prvního semifinále Eurovize 2022

Kdo nejspíše postoupí dnes večer do sobotního finále Eurovize 2022?

Vždy den před přímým přenosem semifinále či finále Eurovize se koná tzv. jury show, tedy přenos, který je vysílán pouze do jednotlivých televizních společností, které jsou členy EBU a účastní se Eurovize. Tam sedí pospolu pětice porotců, která právě během těchto přenosů rozdává své body. O polovině výsledků je tak rozhodnuto již v pondělí večer. My se však detailní výsledky dozvíme až v noci ze soboty na neděli, kdy bývají publikovány na oficiálním webu Eurovize. Určitě se jim budeme věnovat posléze v samostatném článku.

Přímo v místě konání Eurovize v Turíně máme našeho šéfredaktora Josefa, který tyto jury show pečlivě sleduje. Zbytek našeho redaktorského týmu letos hlídá dění v zákulisí Eurovize pouze v rámci online press centra či dostupných záznamů ze zkoušek. Pojďte se tedy podívat, kdo by prošel do sobotního finále podle našich reportérů.

Celková shoda u nás panuje na sedmi kvalifikantech – Albánii, Ukrajině, Nizozemsku, Portugalsku, Řecku, Norsku a Arménii. Pomyslné osmé místo patří Moldavsku, které tipuje na postup 6 ze 7 redaktorů. Rakousko by s 5 tipy obsadilo devátou příčku a o tu desátou a poslední postupovou by se dělila dvojice sousedů – Litva a Lotyšsko. Oba tipují na postup 4 z nás. Po jednom tipu pak mají na kontě Dánsko a Švýcarsko, zatímco zbylá čtveřice (Slovinsko, Bulharsko, Chorvatsko, Island) se podle nás řadí mezi jasné nepostupující.

Souhlasíte s volbou našich reportérů? Myslíte si, že se bude výsledek dnes večer shodovat s našimi předpověďmi?

3 komentáře: „Předpovědi prvního semifinále Eurovize 2022

  • Trošku to tu přidávám s křížkem po funuse, ale nechtěl jsem se ovlivňovat kurzy ani vašimi hodnoceními. Viděl jsem to takto:
    Portugalsko
    Island
    Ukrajina
    Rakousko
    Nizozemsko
    Dánsko
    Norsko
    Arménie
    Řecko
    Moldavsko
    (Seřazeno podle vlastního hodnocení, ne podle pravděpodobnosti postupu)

    Takže 8/10 stejně jako čtyři z vás. Tři měli sedm z deseti. Zajímavost, že jsem trefil Island co netipoval nikdo a naopak jsem na postup neviděl Albánii co tipoval úplně každý. Body jsem ale rozsypal na rakouském europopu co jsem bral jako tutovku a Dánsku, kde jsem viděl dva faktory a to „nenásilný“ feminismus a rozdrcený bulharský pseudorock v rámci komparace ve stylu.

    Reagovat
  • Myslím si, že Slovinsko nebo Island bude překvapivý postupující. Určitě ne oba, ale někoho z nich tam očekávám.

    Reagovat
  • Myslím, že vaše předpovědi budou poměrně přesné! Já nejvíc tady fandím Portugalsku 😉

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..