AmSCNovinky

American Song Contest 2022: První semifinále

American Song Contest 2022 se přehoupl do své druhé části a pokračuje prvním semifinále.

Osmitýdenní maraton hledání nejlepšího amerického songu roku 2022 odstartoval už více jak před měsícem. Nyní se dostal do své druhé části a dnes pokračuje prvním semifinále, ve kterém se představí jedenáct soutěžících. Deset z nich si postup vybojovalo díky hlasování poroty a diváků a jednomu semifinalistovi byla udělena dodatečná divoká karta. Z tohoto přenosu postoupí do finále jen pět soutěžních songů, které příští týden doplní další pětice z druhého semifinále a budeme tak znát kompletní finálovou desítku. Jak jsme již zvyklí, živým přenosem nás provede úspěšná zpěvačka Kelly Clarkson a světoznámý raper Snoop Dogg.

Soutěžícími prvního semifinále jsou:

Na rychlý sestřih soutěžících prvního semifinále se můžete podívat zde:

V minulém kole se stala první postupující semifinalistkou zpěvačka Ada LeAnn reprezentující stát Michigan se skladbou Natalie. Té se nejvíce podařilo zaujmout porotu, která ji automaticky poslala do semifinále. Další tři soutěžící z pátého kola, kteří postoupí na základě zkombinovaných hlasů diváků a poroty, budou oznámeni hned na začátku dnešního prvního semifinále. Na páté kolo z minulého týdne se můžete podívat níže.

V Česku bude možné sledovat přenos na NBC jen s využitím VPN, a to následující den v brzkých ranních hodinách (úterý, 02:00) kvůli několikahodinovému posunu. Přenosy budou také zprostředkovávat některé evropské vysílací stanice nicméně s několikadenním zpožděním jako například švédská SVT nebo norská stanice NRK a mnohé další.

Aktualizace:

Prvním automatickým finalistou se na základě hlasování národní poroty stává:

Další čtyři soutěžící postupující do finále budou ohlášeni na začátku příštího přenosu a budou zvoleni pouze na základě diváckého hlasování (tedy bez vlivu hlasující mezinárodní poroty). Dle průběžných výsledků, které byly zveřejněny v průběhu tohoto semifinále, má k finále nejlépe nakročeno Riker Lynch a Jordan Smith, kteří oba prozatím získali více jak 15% počet hlasů.

Zároveň byli ohlášeni tři dodateční postupující z pátého kola na základě zkombinovaného hlasování diváků a poroty, které tak uvidíme soutěžit v příštím druhém semifinále:

Druhou divokou kartu a možnost zabojovat o jedno z finálovým míst v příštím semifinále dodatečně získává:

Příští týden nás čeká druhé semifinále a zanedlouho se tak dozvíme finálovou sestavu American Song Contestu 2022.

Zdroj: nbc.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..