Island

Reprezentant Islandu 2022

Systur – Með hækkandi sól

Krátce o interpretovi

Sesterské trio Systur tvoří Sigríður, Elísabet a Elín Eyþórsdóttirovy. Vyrostly společně v Reykjavíku ve velice hudebně založené rodině. Jejich matka Ellen Kristjánsdóttir je na islandu známou zpěvačkou, zatímco jejich otec Eyþór Gunnarsson je skladatel a klávesista ve skupině Mezzoforte. Svou hudební kariéru děvčata započala v roce 2011, kdy společně založily skupinu Sísý Ey. V té je doplnil DJ Friðfinnur „Oculus“ Sigurðsson, jejich žánr byl house a skupinu pojmenovali po své babičce. Debutový singl Ain’t Got Nobody vydala skupina v roce 2013 a o tři roky později dokonce vystoupila na slavném festivalu v Glastonbury. V roce 2017 se ze skupiny Sísý Ey stalo pouze sesterské trio, které tehdy pod novým názvem Tripolia vydalo singl Bounce from the Bottom. Mimo hudby se sestry prosazují jako aktivistky v oblasti práv transgender osob, především pak dětí.

V roce 2022 bylo oznámeno, že se sesterské trio zúčastní islandského národního kola Söngvakeppnin pod názvem Sigga, Beta & Elín. Ačkoliv nepatřily od začátku mezi největší favoritky, ve finále se jim podařilo postoupit do superfinále, kde porazily favoritky národního kola – rapperskou skupinu Reykjavíkurdætur. Na Eurovizi 2022 do Turína tak odjedou se svou písní Með hækkandi sól a namísto svých křestních jmen se rozhodly, že na Eurovizi vystoupí pod novým jménem Systur, což znamená v islandštině „sestry“.

Oficiální videoklip

Text písně

Öldurót í hljóðri sál
Þrautin þung umvafin sorgarsárum
Þrá sem laðar, brennur sem bál
Liggur í leyni – leyndarmál – þei þei

Í ljósaskiptum fær að sjá
Fegurð í frelsi sem þokast nær
Þó næturhúmið skelli á
Og ósögð orð, hugan þjá – þei þei

Í dimmum vetri – hækkar sól
Bræðir hjartans klakabönd – svo hlý
Í dimmum vetri – vorið væna
Vermir þitt vænghaf á ný

Skammdegisskuggar sækja að
Bærast létt með hverjum andardrættir
Syngur í brjósti lítið lag
Breiðir úr sér og andvarpar – þei þei

Í dimmum vetri – hækkar sól
Bræðir hjartans klakabönd – svo hlý
Í dimmum vetri – vorið væna
Vermir þitt vænghaf á ný

Og hún tekst á flug
Svífur að hæstu hæðum
Og færist nær því
Að finna innri ró

Í dimmum vetri – hækkar sól
Bræðir hjartans klakabönd – svo hlý
Í dimmum vetri – vorið væna
Vermir þitt vænghaf á ný

Anketa
Ohodnoťte píseň Siggy, Bety & Elín - Með hækkandi sól

Příspěvek z Instagramu

Client error: `GET https://graph.facebook.com/v10.0/instagram_oembed?url=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fp%2FCcGjsT6PbIq%2F&access_token=EAAG5hzKyxakBAEpb3ALpAZC7KaqksB0STp43hEt0ryNVGni55vBMRCBP2v3GBU7163ehfTE6mdoUpdIFRBKSo9CldRd5PKP9rWwwMYSIrGa3VIbtv7IjFrRzG1x8evdH1iCcm4jTZA2S2nPz0H0BaScuCCC4Tb5w3I4ozKL9kKIcLTLI7dq5nWeKmxQ3ZCZAIGf1iZBCU6PMFA3RQME6BBZCsDCPq1l52tVYZA4zXgcyzZAFDQkZBggnHhentPyOARswZD` resulted in a `400 Bad Request` response:
{"error":{"message":"The requested resource does not exist","type":"OAuthException","code":24,"error_subcode":2207045,"i (truncated…)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..