NovinkyReprezentanti

Známe i poslední dvě písně Eurovize 2022

Své soutěžní skladby představili v posledních dnech zástupci Arménie a Ázerbájdžánu.

Jako předposlední píseň pro Turín jsme poznali v sobotu Snap od zpěvačky Rosy Linn, o jejimž zvolení arménskou televizí jsme vás již informovali před týdnem. Za její skladbou stojí početný tým, v němž si můžeme povšimnout především Tamar Kaprelian. Ta je Arménkou působící především v USA a na Eurovizi jsme ji viděli v roce 2015 jako jednu členku uskupení Genealogy. Píseň Snap se pohybuje na pomezí popu, country a folku a vy se nyní můžete podívat na oficiální videoklip.

Ohodnoťte píseň Rosy Linn - Snap

Podobná situace nastala i v Ázerbájdžánu. I u tohoto druhého zakavkazského státu jsme již interpreta Nadira Rüstəmliho poznali dříve (již v polovině února) a také o něm jsme vás tehdy informovali. Na jeho píseň jsme si však museli počkat až do tohoto týdne. Za skladbou Fade to Black stojí také autoři, kteří v eurovizních kruzích nejsou žádnými nováčky. Dán Thomas Stengaard má za sebou především vítěznou píseň Eurovize 2013 Only Teardrops, ale také německou skladbu You Let Me Walk Alone z roku 2018 nebo El Diablo a Adrenalina z minulého roku. Mimo to se na letošní ázerbájdžánské skladbě podílel také švédský skladatel Andreas Stone Johansson, který má na svém kontě mnoho písní z Melodifestivalenu, ale také švédskou píseň z Eurovize 2019 Too Late for Love nebo Death of Us z letošního norského Melodi Grand Prix. Na videoklip k baladě Fade to Black se můžete podívat nyní.

Ohodnoťte píseň Nadira Rustamliho - Fade to Black

Jak se vám líbí poslední dvě písně pro Turín? A kdo nyní patří mezi vaše největší favority na vítězství? V následujících týdnech se můžete těšit na medailonky všech 40 interpretů, jak jste byli zvyklí v uplynulých letech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..