NovinkyReprezentanti

Kypr sází na tradici a posílá zpěvačku Andromache

Kypr se tak letos postará o tradiční řecko-kyperský zvuk!

Ani letos se nejnovější tipy novinářů nemýlily. Kyperská televize posílá do Turína zpěvačku Andromache a navazuje tak na roky 2018 a 2019, kdy tento středomořský ostrov reprezentovala řecká zpěvačka, která se narodila v jiné zemi a přichází s velmi jižanským zvukem. A letos v tomto směru Kypr dokonce přitvrzuje. Píseň ELA totiž obsahuje kromě angličtiny i řecký jazyk a podkres písně sází na velmi etnický zvuk, který je posilněn i strunným nástrojem zvaným buzuki, který jsme mohli vidět a především slyšet například během řeckého vystoupení Kozy Mostry s písní Alcohol Is Free z roku 2013.

Andromache Dimitropoulou se narodila v roce 1994 v německém Manheimu. V Řecku se proslavila v roce 2015 účastí v Hlasu Řecka a ačkoliv se nedostala příliš daleko, dokázala vybudovat pevnou kariéru. Zpěvačka se zaměřuje na písně v řečtině, mezi její největší hity patří songy Na soun psema nebo To feggari. Její eurovizní píseň vznikla v Aténách za pomoci Alexe P, který stojí i za hity Fuego a Replay, s textem pak pomohl kyperský zpěvák a textař George Papadopoulos.

Jak už bývá na Kypru zvykem, píseň se nejprve objevila pouze v rámci televizního pořadu, následně bude zveřejněna na stránkách vydavatelství Panik Records a až poté bude píseň vydána na streamovacích platformách a YouTube. Článek tak bude průběžně aktualizován o nejnovější možnosti. Co na píseň ELA kyperské reprezentantky Andromache říkáte?

Momentálně je možné píseň poslechnout ZDE.

Ohodnoťte píseň Andromache - Ela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..