Národní kola

DNES: Čtvrté semifinále Melodifestivalen 2022

Švédské národní kolo pokračuje čtvrtým semifinále tentokrát již ze stockholmské Friends Arény.

Jedno z nejsledovanějších národních kol se tento rok dočkalo některých změn týkajících se zejména hlasování a vyhlašování výsledků, o kterém jsme psali zde. Každou únorovou sobotu uvidíme jedno semifinále, v nichž se vždy představí sedm soutěžících, kteří zabojují o dvě postupová místa přímo do finále. Interpreti, kteří se umístí na třetím a čtvrtém místě, budou muset na svoji šanci postupu do finále počkat až do 5. března, kdy se navzájem utkají v rámci dvou „mini-semifinále“. Z tohoto přenosu vzejde poslední čtveřice finalistů a budeme tak znát kompletní dvanáctku, kterou uvidíme ve finále 12. března. Všemi letošními přenosy nás provede zpěvák, skladatel, herec a model v jedné osobě – Oscar Zia.

Soutěžícími čtvrtého semifinále jsou:

  1. Anna Bergendahl Higher Power
  2. Lillasyster – Till Our Days Are Over
  3. Malin Christin – Synd om dig
  4. Tenori La stella
  5. Medina – In i dimman
  6. Angelino  The End
  7. Klara Hammarström Run to the Hills
Soutěžící čtvrtého semifinále Melodifestivalen 2022

Dnešní semifinále by mělo být dle předpovědi bookmakerů úspěšné hned pro dvě melodifestivalenové stálice a to Klaru Hammarström a Annu Bergendahl, které mají více než padesátiprocentní šanci na přímý postup do finále. Odhaduje se, že do druhé šance by mohl postoupit naopak nováček Angelino s písní The End. Poslední postupové místo je vcelku otevřené a může jej získat kdokoli ze zbylých čtyř soutěžících.

Již nyní jsou k dispozici minutové ukázky všech skladeb. Rovněž se můžete podívat na půlminutové ukázky všech sedmi vystoupení ze zkoušek zde.

Přímý přenos  sledujte dnes ve 20:00 SEČ přímo na webu švédské televize svtplay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..