Národní kolaNovinkyReprezentanti

Barvy Malty bude hájit v Turíně Emma Muscat

Během dlouhého finálového přenosu porazila i favorizovaného Aidana.

Malta se po letech vrátila k národnímu kolu a ve čtvrtek jsme si mohli užít semifinálový přenos, po němž jsme v pátek v noci poznali po speciálním přenosu 16 finalistů a o 17. finalistovi se hlasovalo do sobotního rána. V sobotu večer pak dlouhé finále na Maltě zvolilo nového reprezentanta Malty, kterým bude pro Eurovizi 2022 v Turíně zpěvačka Emma Muscat s písní Out of Sight. Emma je velmi populární v sousední Itálii, takže její volba pro Turín není až tak velkým překvapením, protože patřila mezi hlavní dvojici favoritů na vítězství. Aby mohla těžit ze své popularity v Itálii, tak musí nejdříve postoupit z druhého semifinále, v němž se představí v první polovině, ve čtvrtek 12. května. Bude tak přímou konkurentkou i pro skupinu We Are Domi z Česka. Itálie ovšem hlasuje v prvním semifinále.

Ve finále jsme mohli jako hosty slyšet poslední reprezentanty Malty na Eurovizi i dětské Eurovizi, tedy ty z roku 2021 – Destiny a duo Ike & Kaya. Šestice porotců v závěru sobotního (vlastně již také nedělního) přenosu rozdala své body podle klasických eurovizních pravidel a ačkoliv se bodové hodnoty od 8 do 1 bodu udělovaly napříč všemi finalisty, všech 10 bodů posbíral jeden z favoritů Aidan, zatímco všech 12 bodů jeho konkurentka Emma Muscat. K těmto bodům byly posléze přičteny body od televizních diváků, které nebyly v poměru 50:50, jak jsme zažili v roce 2018, ale tyto body tvořily přibližně 1/7 celkového výsledku, tedy poměr, jaký se již v minulosti několikrát na Maltě používal. Většina finalistů získala pouze nízké jednotky bodů, s výjimkou Aidana a Emmy. Aidan od diváků bral 12 bodů a Emma celých 20, čímž jen potvrdila své vítězství v obnoveném maltském národním kole.

Jak jste spokojeni s výsledky na Maltě? Emmu Muscat a její soutěžní píseň Out of Sight můžete také ohodnotit v naší anketě!

Ohodnoťte píseň Emmy Muscat - Out of Sight

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..