Národní kola

DNES: Druhé semifinále Melodifestivalen 2022

Švédské národní kolo pokračuje druhým semifinále ze stockholmské Avicii Arény.

Jedno z nejsledovanějších národních kol se tento rok dočkalo některých změn týkajících se zejména hlasování a vyhlašování výsledků, o kterém jsme psali zde. Každou únorovou sobotu uvidíme jedno semifinále, v nichž se vždy představí sedm soutěžících, kteří zabojují o dvě postupová místa přímo do finále. Interpreti, kteří se umístí na třetím a čtvrtém místě, budou muset na svoji šanci postupu do finále počkat až do 5. března, kdy se navzájem utkají v rámci dvou „mini-semifinále“. Z tohoto přenosu vzejde poslední čtveřice finalistů a budeme tak znát kompletní dvanáctku, kterou uvidíme ve finále 12. března. Všemi letošními přenosy nás provede zpěvák, skladatel, herec a model v jedné osobě – Oscar Zia.

V prvním semifinále se organizátoři této show potýkali s problémy s přihlašováním do aplikace, pomocí které Švédi hlasují pro své favority, takže se nakonec započítaly pouze výsledky telefonického hlasování. Doufejme, že v druhém semifinále už vše zafunguje tak, jak má, a že se dočkáme nového způsobu vyhlašování postupujících.

Soutěžícími druhého semifinále jsou:

  1. LiamooBluffin
  2. Niello & Lisa AjaxTror du att jag bryr mig
  3. Samira MannersI Want to be Loved
  4. Alvaro EstrellaSuave
  5. Browsing CollectionFace in the Crowd
  6. John LundvikÄnglavakt
  7. Tone SekeliusMy Way
Soutěžící druhého semifinále Melodifestivalen 2022

Asi nejznámějším z druhého kola bude eurovizním fanouškům jméno John Lundvik, který Švédsko reprezentoval v roce 2019 v Tel Avivu, kde vybojoval krásné páté místo. Již po několikáté také uvidíme zpěváka, který si říká Liamoo, kterému jsou stejně jako Johnovi připisovány největší šance na přímý postup do finále. Zabodovat může ale i například Alvaro Estrella, který vždy do Melodifestivalenu vnáší latinskoamerické rytmy, a ani letos tomu nebude jinak. Ostatním semifinalistům jsou na postup přisuzovány již mnohem menší šance, ale po překvapivém vyhlášení výsledků prvního semifinále a kvalifikaci největšího outsidera do druhé šance se už nemůžeme ničemu divit.

Již nyní jsou k dispozici minutové ukázky všech skladeb. Rovněž se můžete podívat na půlminutové ukázky všech sedmi vystoupení ze zkoušek zde.

Přímý přenos  sledujte dnes ve 20:00 SEČ přímo na webu švédské televize svtplay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..