Národní kolaNovinkyReprezentanti

Irsko vysílá na Eurovizi 2022 Brooke Scullion

V Turíně se představí s písní That’s Rich.

V obnoveném národním kole The Late Late Show: Eurovision Special v Irsku zvítězila Brooke Scullion tak, jak předpovídali bookmakeři. Ti jí dlouhodobě dávali největší šance na vítězství v národním kole. Toto vítězství ale nakonec nebylo až tak drtivé, jak se očekávalo. Druhé až čtvrté místo totiž neměli k vítězství moc daleko. Podívejte se na kompletní výsledky:

Zatímco Brooke zvítězila jak u televizních diváků, tak u mezinárodní poroty, přítomný panel odborníků ve studiu příliš neoslovila a u nich skončila na předposledním místě. Ti pro změnu preferovali Ashes of Yesterday od Janet Grogan, která nakonec skončila na druhém místě společně s Miles Grahamem. Bývalý reprezentant Irska z roku 2017 Brandon Murray propadl a skončil na posledním místě. Zatímco u televizních diváků a mezinárodní poroty skončil s písní Real Love poslední, studiový panel mu přiřkl třetí místo.

Mezinárodní porota měla čtyři členy a byli jimi William Lee Adams z webu Wiwibloggs, bývalý český šéf delegace a nyní eurovizní Youtuber Honza Bors, Árný Fjóla (členka islanské skupiny Gagnamagnið z Eurovize 2020 a 2021, manželka Daðiho Freyra) a šéfka ruské eurovizní delegace Katerina Orlova. Panel odborníků ve studiu (národní irská porota) měla stejně jako mezinárodní porota čtyři členy: vítěze Eurovize 1994 Paula Harringtona, zpěvačku Luciu Evans, členku světoznámé skupiny The Corrs Sharon Corr a televizní a rádiovou moderátorku Blathnaid Treacy.

Jako interval act jsme mohli vidět irskou stepařskou skupinu Riverdance, která se proslavila jako interval act během Eurovize 1994 v Dublinu. Od té doby skupina slaví úspěchy se svými vystoupeními po celém světě i po generačních obměnách ve svých řadách.

Irsko vystoupí stejně jako Česko v druhé polovině druhého semifinále Eurovize 2022 ve čtvrtek 12. května.

Jste spokojeni s irskou volbou? Myslíte si, že se Brooke podaří dostat Irsko ze dna výsledkové tabulky? Nezapomeňte píseň That’s Rich ohodnotit v naší anketě!

Ohodnoťte píseň Brooke Scullion - That's Rich

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..