Novinky

Přípravy českého týmu na Eurovizi jsou v plném proudu

Česká výprava, v čele s letošními reprezentanty We Are Domi, představila své první plány na příštích několik měsíců.

Zatímco většina zemí teprve začátkem února zahajuje své národní výběry, českého reprezentanta známe už déle než měsíc a to znamená, že We Are Domi a Česká televize se mohou naplno věnovat přípravám na samotnou Eurovizi. Ta sice proběhne až za více než tři měsíce, ale dostatek času na přípravu může pro vystoupení hrát podstatně významnou roli.

První radostnou zprávou pro náš tým byl semifinálový los, který Česku přidělil druhou polovinu druhého semifinále. Už jenom to samotné dává naší delegaci o dva dny více na přípravu oproti zemím z prvního semifinále.

Ve středu byla prozrazena první jména kreativního týmu, který by měl kapele pomoci připravit semifinálové vystoupení. O vizuál by se měl postarat Matyáš Vorda, bývalý bubeník skupiny Mandrage, který již spolupracoval s některými známými českými umělci, jako například Ewou Farnou, Tomášem Klusem, nebo Lenny. Podiovým režisérem se stane kameraman a producent Vít Bělohradský. Brzy tento tým doplní také choreografové a kostyméři, jejichž jména zatím potvrzena nebyla. Kreativní tým už teď pracuje na prvních konceptech vystoupení a tímto náskokem se dostávají do zajímavé výhody oproti některým zemím, které volba reprezentanta teprve čeká. Zárověň jsme se dozvěděli, že podoba stagingu by měla být odlišná od živého vystoupení v ESCZ. Tato živá vystoupení pro ESCZ měli na starosti právě Matyáš a Vít, takže spolupráce s We Are Domi pro ně nebude úplným krokem do neznáma.

Po roční pauze se také vrací již tradiční pre-parties, na kterých mají všichni reprezentanti možnost představit své písně publiku ještě před samotnou soutěží. Zatím bylo potvrzeno, že We Are Domi vystoupí minimálně na dvou z nich. Na španělské v Barceloně a na druhé, která zatím nebyla upřesněna. Brzy by také mělo být potvrzeno i zahraniční TV vystoupení. O tom, která show to bude se dá pouze spekulovat, v minulosti zatím každý český reprezentant zvolený pomocí ESCZ vystoupil v ukrajinském národním kole Vidbir, letos ovšem We Are Domi v této show neuvidíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..