Národní kola

DNES: První semifinále Eesti Laul 2022

Rozhodne se o první pětici postupujících do finále.

Dnes večer se odehraje první semifinále estonského národního výběru Eesti Laul 2022. Do něj se z loňských čtvrtfinálových kol probojovalo celkem 10 soutěžících. Způsob hlasování zaznamenává oproti čtvrtfinále malou změnu. O třech finalistech rozhodnou společnými silami diváci a porota, zbylí dva se posunou do finále pouze na základě druhé vlny diváckého hlasování.

Účastníci prvního semifinále Eesti Laul 2022:

  1. ElysaFire
  2. Helen Vaata minu poole
  3. Andrei Zevakin feat. Grete PaiaMis nüüd saab
  4. Alabama WatchdogMove On
  5. Merilin MälkLittle Girl
  6. Stig RästaInterstellar
  7. Triin Niitoja & Frants TikerpuuLaululind
  8. Kaia-Liisa KeslerVaikus
  9. Elina NechayevaRemedy
  10. Ott LeplandAovalguses

Favority dnešního večera jsou dle sázkových kanceláří a reakcí veřejnosti estonský reprezentant z roku 2012, Ott Lepland, a duo Andrei Zevakin & Grete Paia. Velkou šanci na postup mají i Elina Nechayeva, Elysa a Stig Rästa. Zároveň to bude poprvé, co soutěžní písně uslyšíme v živém podání, o postoupivších ze čtvrtfinále se rozhodovalo na základě videoklipů. To bohužel neplatí pro zpěvačky Elysu a Merilin Mälk, které byly pozitivně testovány na koronavirus, a u nichž se tak budeme muset opět spokojit pouze se studiovou verzí skladeb.

Vysílat se bude z tallinské arény Saku Suurhallis. Čeští fanoušci mohou přenos sledovat prostřednictvím živého vysílání na webu ETV v 18:30. Druhé semifinále se uskuteční už v sobotu 5. února, jméno vítěze Eesti Laul 2022 se dozvíme v rámci finálového kola o týden později.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..