Národní kola

DNES: Třetí semifinále norské MGP 2022

Čeká nás tak předposlední semifinálový večer.

Letošní Melodi Grand Prix nabízí 4 semifinálová kola, jednu „poslední šanci“ a velké finále, které je na programu v sobotu 19. února. Dnes večer nás čeká třetí semifinále, v rámci kterého se též můžeme těšit na představení jednoho z automatických finalistů. Pokud vás zajímá celková soupiska účastníků norské MGP 2022 nebo si chcete připomenout to nejdůležitější z úvodní tiskové konference, podívejte se na náš úvodní článek.

Stejně jako v předchozích letech, i tentokrát se semifinálový přenos skládá ze dvou úvodních duelů, jejichž vítězové se poté utkají v závěrečném „zlatém duelu“. Vítěz zlatého duelu postupuje rovnou do finálového klání, tři neúspěšní semifinalisté pak mohou spoléhat už jen na úspěch v „Poslední šanci“. Na rozdíl od předchozích ročníků se na začátku každého semifinále již nebude losovat složení duelů. O jejich rozdělení bude rozhodnuto už předem.

Takto vypadá složení duelů dnešního druhého semifinále MGP 2022:

O výsledcích všech duelů, a vlastně celého MGP, budou opět rozhodovat čistě hlasy televizních diváků. Bookmakeři nejvíce věří písni Your Loss a Titans. O vítězi dnešního semifinále však ale zcela jistě není předem rozhodnuto.

Během večera se představí i jeden automatický finalista. Tím mělo být favorizované duo Subwoolfer, kvůli pozitivnímu testu se však jejich vystoupení odkládá a dnes se dočkáme prezentace písně Someone od skupiny NorthKid

Z důvodu obnovených proticovidových opatření, která jsou v Norsku přísnější než v ostatních severských zemích, budou semifinálová kola probíhat v hale H3 v norském Fornebu bez přítomnosti publika. Organizátoři nicméně věří, že by se publikum mohlo do haly vrátit 19. února na velké finále. Letošním MGP nás provede trojice ve složení Annika MomrakMikkel Niva a osvědčený matador Kåre Magnus Bergh.

Přímý přenos dnešního semifinále MGP 2022 začíná v 19:50 SEČ a živě jej budete moci sledovat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..