Národní kola

#UMK22: BESS

Finským finalistou číslo 2 je zpěvačka BESS.

Hudba finské zpěvačky BESS je charakteristická chytlavým textem a tanečními rytmy. V roce 2019 vydala zpěvačka album BESS, které se na Spotify dočkalo více než 20 milionů streamů a největším hitem se stala skladba Tempo, která si získala mezi jejími fanoušky největší oblibu.

BESS se hudbě věnuje již od útlého věku, ale při hledání svého vlastního hudebního stylu ušla již dlouhou cestu. Začínala u klasické hudby, dále ji ovlivnila také tvorba Michaela Jacksona, ale nechyběl ani heavy metal či reggae. BESS spolupracovala s takovými hvězdami finské hudební scény, jako například Nopsajalka, Mikael Gabriel či Raappana. Její hlas mohl být slyšet také ve znělkách některých reality show ve Finsku – Love Island, Bachelor Suomi, nebo Temptation Island.

BESS pochází z finského hlavního města Helsinky a ve své tvorbě kombinuje house a elektronickou hudbu a přesně to přináší i ve své soutěžní písni Ram pam pam, na které se kromě jí samotné podíleli Jonas Olsson a Tomi Saario. Účast ve finském národním kole je pro BESS splněním jednoho z jejích snů.

Jak se vám líbí druhá finská skladba?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..