Národní kola

#UMK22: Cyan Kicks

Prvním finalistou finského národního kola je skupina Cyan Kicks.

Helsinská skupina Cyan Kicks přináší letos do finského národního kola UMK22 asi nejtvrdší skladbu, která nese název Hurricane. Skupina se skládá ze čtyř členů – Susanna AlexandraNiila PerkkiöLeevi Erkkilä a Pietari Reijonen. Skupina byla založena v roce 2016 a od té doby vydala dvě alba a nasbírala celkem více než 10 milionů streamů na Spotify. Sama skupina Cyan Kicks popisuje svůj hudební styl jako unikátní moderní rock s prvky dalších stylů.

Přesně taková je i jejich soutěžní píseň Hurricane – sloky jsou více z kategorie elektronické hudby, kdežto refrény a kytarová sóla zastupují tvrdší odnož. Na písni se podíleli kromě členů skupiny i tři další autoři. Patří mezi ně Elize Ryd, jedna ze zpěvaček švédsko-dánské skupiny Amaranthe, dále pak producenti Chris Walla a Zakk Cervini. Elize Ryd si možná někteří z vás mohou pamatovat z Melodifestivalenu 2015, kde vystoupila v duetu One by One s Rickardem Söderbergem.

Finsko je známé svou láskou k rocku a metalu a právě proto je skupina Cyan Kicks ráda, že přináší další takovou píseň a byla by ráda, kdyby se tento styl stal něčím normálním, spíše než výjimečností.

Co říkáte na první ze sedmi finských písní?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..