Národní kola

DNES: První přenos Pabandom iš naujo! 2022

Litva odstartuje své národní kolo prvním kolem z úvodních tří vyřazovacích přenosů.

Od roku 2020 došlo k rebrandingu litevského národního kola, se kterým přišel i nový název. Ten zní Pabandom iš naujo! a do češtiny ho můžeme přeložit jako Jdeme znovu!. S novým jménem přišlo i nové logo, které tvoří tzv. Möbiova páska. A dnes se můžeme těšit na první přenos tohoto národního kola. Dnes uvidíme 11 soutěžících, v dalších dvou týdnech pak 13 a 12 a z každého kola postoupí do semifinálových kol celkem šest písní. Dále ze semifinále postoupí polovina a finále nás pak čeká 12. února 2022. Koho můžeme čekat na obrazovkách dnes?

Pabandom iš naujo! 2022 – 1. kvalifikační show – Sobota 8. ledna 2022 – 20:00
  1. Augustė Vedrickaitė – Before You’re 6 ft Under
  2. Gabrielė Goštautaitė – Over
  3. Voldemars Petersons and The Break Hearters – Up
  4. Joseph June – Deadly
  5. Aldegunda – Holiday
  6. Viktorija Faith – Walk Through the Water
  7. Elonas Pokanevič – Someday
  8. Sun Francisco – Dream Again
  9. Urtė Šilagalytė – Running Chords
  10. Mary Mo – Get up
  11. Erica Jennings – Back To Myself

Některé písně jsou již dostupné na YouTube, odkazy jsme přidali k názvům písní.

Litva před pár lety začala snižovat počet jednotlivých přenosů. Nejméně jich bylo v roce 2021 – čtyři, letos nás čeká přenosů šest. Těmi nás provede trojice Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė a Richardas Jonaitis. Giedrius již moderoval předchozí národní kolo Eurovizijos Atranka, zatímco Ieva moderovala Pabandom iš naujo! již minulý rok. Pětičlenná porota by měla soutěžící hodnotit ze zákulisí a nikoliv z jeviště jako tomu bylo v minulosti. Novinkou je, že letos by tato porota měla být v každém kole jiná. Také neuvidíme během přenosu tradiční průběžné výsledky SMS hlasování, což se v roce 2020 osvědčilo. Navíc ani hlasy porot, které byly do roku 2020 vždy odhaleny předem, když byly jednotlivé show předtočeny, letos taktéž zůstanou tajné až do sobotního přenosu.

První část národního kola začíná ve 20:00 na televizi LRT a vy jej můžete sledovat živě přes oficiální web litevské televize.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..