NovinkyReprezentanti

Černá Hora se na Eurovizi vrací se zpěvačkou Vladanou

Vladana byla se svou popovou písní vybrána destičlennou porotou RTCG.

Černá Hora se po dalším neúspěchu v roce 2019 rozhodla odhlásit z nacházející Eurovize z rozpočtových důvodu veřejnoprávní televize RTCG. Když tato Eurovize vůbec neproběhla, spekulovalo se o tom, zda se tato malá země vrátí v roce 2021. Nakonec jsme si museli počkat na návrat až do letošního roku. Do Černé Hory bylo zasláno přes 30 písní a desetičlenná porota RTCG složená z hudebních expertů a vedení televize vybrala toho nejideálnějšího zástupce.

Ačkoliv se Černá Hora vrátila na Eurovizi, díky stále nízkému rozpočtu a obavám z covidových opatření sáhla po interní volbě a odložila konání národního kola Montevizija na neurčito. Porota interně rozhodla, že se do Turína vypraví popová zpěvačka Vladana Vučinić. Ta se účastnila národního kola Montevizija v letech 2005 a 2006, tehdy Montevizija sloužila jen jako jakési předkolo pro srbsko-černohorské národní finále Evropesma. Do něho se Vladaně podařilo kvalifikovat při druhém pokusu (2006), avšak reprezentace Srbska a Černé Hory pro ni visela příliš vysoko.

Vladana Vučinić se narodila v Podgorici v roce 1986, vystudovala hudební teorii a operu, hraje na klavír. Poté také vystudovala na Černohorské univerzitě politická studia. Její hudební kariéra byla nejvíce patrná přibližně před deseti lety, v roce 2010 zároveň vyšel její dosud největší hit s názvem Sinner City, stejné jméno pak nese její album. Jak Vladana říká, reprezentovat svoji zemi bylo pro ni velkým snem už od dětství. Ačkoliv se národního kola zúčastnila už před šestnácti lety, její chvíle přichází až nyní.

Zajímavostí také může být, že se jedná o první sólovou zpěvačku reprezentující Černou Horu od roku 2009. Její píseň bude představena později. Mělo by se jednat o popový song, který nám připomene, že život má černé i bílé momenty a že každý den je pro nás tak trochu jinou písní. Nechme se tedy překvapit, co si pro nás Vladana přichystala, a především, radujme se z návratu Černé Hory na Eurovision Song Contest!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..