Národní kola

DNES: První čtvrtfinále Eesti Laul 2022

První večer národních kol je tu.

Čtrnáctý ročník estonského výběru reprezentační písně pro nadcházející Eurovizi, Eesti Laul 2022, začíná. Jak jsme již informovali v tomto článku, národní kolo této pobaltské země pro tentokrát změnilo podobu. Narozdíl od minulých let, kdy estonský vysílatel ERR pořádal dvě semifinále o 24 písních s polovinou postupujících do finálového klání, letos uslyšíme celkem 40 skladeb, které budou nejprve rozděleny do čtyř čtvrtfinále. Prvních 10 soutěžících se představí už dnes večer, živého zpěvu se ale zatím nedočkáme, hlasovat se bude na základě videoklipů.

Seznam účastníků prvního čtvrtfinále Eesti Laul 2022:

  1. BoamaduMitte kauaks
  2. Evelin SamuelWaterfall
  3. Fiona and MeFeel Like This
  4. Jaagup TuiskKui vaid
  5. KéaEverytime
  6. Little MessHea päev
  7. MaianMeeletu
  8. Peter PõderKoos lõpuni
  9. Stig RästaInterstellar
  10. TrafficKaua veel
Účastníci prvního čtvrtfinále Eesti Laul 2022

Samotné skladby poprvé uslyšíme až dnes večer, zatím tak můžeme pouze říct, že zazní 6 písní v estonštině a 4 v angličtině, a že svou tvorbu představí i několik známých tváří. Tou nejvýraznější je zřejmě Stig Rästa, který se společně s Elinou Born umístil na 7. místě na Eurovizi 2015. Na své letošní skladbě spolupracoval s dalšími čtyřmi umělci, mezi něž se zařadil i další estonský reprezentant Victor Crone. Vrací se rovněž Jaagup Tuisk, jenž se umístil na 2. místě Eesti Laul 2020, věrnějším fanouškům Eurovize pak bude povědomé jméno eurovizní reprezentantky z roku 1999, Evelin Samuel. O úspěch v soutěži se pokusí znovu zabojovat i umělci jako Kéa, Maian a Traffic, za písní uskupení Little Mess nakonec stojí i Tanja, zástupkyně Estonska z roku 2014 v Kodani.

V závěru večera bude oznámeno pět postoupivších do semifinále, přičemž o třech z nich rozhodne divácké hlasování a o zbylých dvou odborná porota. Každé čtvrtfinále uvedou různé postavy spojené s eurovizním světem, moderováním dnešní show byli pověřeni Tanel Padar, spoluvítěz Eurovize 2001, a reprezentantka Estonska na Eurovizi 2000, Eda-Ines Etti. Diváci budou mít možnost sledovat hodinové živé vysílání na webové stránce ERR ve 20:35 SEČ.

Moderátoři 1. čtvrtfinále Eesti Laul 2022

Další čtvrtfinále nás čekají 27. listopadu, 4. prosince a 11. prosince. Dvě semifinálová kola se odehrají 3. a 5. února a o celkovém vítězi se rozhodne ve finále 12. února 2022.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..