Národní kolaNovinky

Německo se vrací k národnímu kolu

Na show Unser Lied für Turin se můžeme těšit v březnu 2022.

Název tedy zatím berme pouze orientačně, protože se v německých médiích šíří spíše zkrácená verze Lied für Turin, ale se zájmenem Unser se vždy pojilo německé národní kolo v minulých letech, kdy bylo použito. Pravděpodobně se tak show v překladu do češtiny bude jmenovat Naše píseň pro Turín. Bylo to dnes potvrzeno na rádiové stanici Bayern3 od národní televize ARD. Byly zároveň otevřeny brány pro přihlašování písní. Tentokrát pro přihlášené písně nejsou žádná omezení, tedy pouze mimo ta, která platí pro všechny písně na Eurovizi. Můžeme tedy očekávat velkou škálu žánrů a interpretů. Po uzavření přihlášek vybere interní porota pětici finalistů, kteří se v březnu 2022 utkají v televizním národním kole. Co se ale od předchozích let mění, je způsob volby. Nebudou totiž přítomny žádné mezinárodní poroty, ale o výsledku a reprezentantovi Německa na Eurovizi 2022 rozhodnou jen a pouze hlasující televizní diváci.

Německo naposledy využilo národní kolo v roce 2019, kdy zvítězilo duo S!sters s písní Sister. V Tel Avivu však obsadily pouze předposlední místo s 24 body. V roce 2018 však Michael Schulte, který se svou písní You Let Me Walk Alone v německém národním kole zvítězil, obsadil naopak krásné čtvrté místo. Takže rozhodně je potenciál pro národní kolo u našich západních sousedů. Oba poslední ročníky tamějšího národního kola však dokazují, že základem úspěchu jsou vždy kvalitní písně a interpreti. Nelze však předem automaticky očekávat úspěch či neúspěch jen na základě změny výběru reprezentanta.

Všichni bychom však Německu přáli, aby se opět vrátilo na přední příčky eurovizní tabulky. Co vy očekáváte od návratu k německému národnímu kolu? Máte nějakého interpreta, kterého byste v něm rádi viděli?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..