ESCZ 2022Národní kolaNovinky

Vrací se Mikolas Josef do ESCZ?

Některé zahraniční weby informují o návratu Mikolase Josefa do českého národního kola.

Každý rok se u národních kol rojí mnoho spekulací o jejich potenicálních účastnících, které jsou záhy potvrzeny, či vyvráceny. Letos se toto nevyhnulo ani českému národnímu kolu ESCZ, když se postupně začala zahraničními eurovizními weby šířit informace o Mikolasově návratu. Údajně totiž zaslal svou píseň do České televize během přihlašovací fáze v září. Do zítřka by měli být jednotliví vybraní finalisté osloveni Českou televizí, ale zatím není známo, kdy tento seznam bude zveřejněn. Očekává se přelom listopadu a prosince, s ohledem na to, že letošní české národní kolo ESCZ 2022 proběhne právě v prosinci.

Mikolas Josef má za sebou dosud nejlepší český výsledek na Eurovizi, kterého dosáhl v roce 2018 s písní Lie To Me. Poté se začala rozjíždět jeho mezinárodní kariéra a vydal úspěšné singly Me Gusta, Abu Dhabi, Acapella a Colorado. Poslední zmíněný hit přišel v listopadu 2019 a následně došlo k Mikolasově stažení se ze světa sociálních médií, o kterém jsme vás informovali v samostatném článku.

Na podzim 2020 se však Mikolasovi fanoušci dočkali nové písně Lalalalalalalalalala, která značila nový začátek. Od té doby však na další novinku všichni stále čekají. Mikolas se však během letošního léta nechal sylšet, že se něco chystá, a očekávalo se tak vypuštění nové písně. Vyfotil se totiž u billboardu s nápisem „Nejlepší píseň, jakou jsem kdy napsal. Již brzy! Ok… Ne jako brzy brzy, ale brzy.“ Od té doby však uplynuly již dva měsíce a zatím se nic nestalo. To nasvědčuje právě spekulacím o Mikolasově účasti v nadcházejícím národním kole. Kdyby se totiž ESCZ 2022 skutečně účastnil, s vypuštěním své písně by počkal až na prosinec.

V případě, že by se tyto spekulace potvrdily, by se jednalo o dosud první comeback českého eurovizního interpreta do našeho národního kola. V roce 2018 se sice vrátil Václav Noid Bárta, ale pouze jako skladatel. Tehdy stál za písní Fly zpěvačky Evy Burešové, která skončila na třetím místě. Pokud bychom se dívali i na autory písní, tak se v roce 2018 konal ještě jeden návrat. Za písní High On Love od Debbi totiž stál i tým, který měl na svědomí naši reprezentační píseň z roku 2017 – My Turn od Martiny Bárta.

Z předchozích let máme zkušenosti, že se daří udržet jména finalistů českého národního kola až do jeho oficiálního zveřejnění. Neočekáváme tedy, že bychom se odpovědi na otázku, zda se Mikolas Josef pokusí podruhé reprezentovat Česko na Eurovizi, dozvěděli dříve než v prosinci.

Přáli byste si vidět Mikolase Josefa jako jednoho z finalistů ESCZ 2022? Kterého dalšího bývalého českého reprezentanta byste rádi viděli zpět v našem národním kole?

3 komentáře: „Vrací se Mikolas Josef do ESCZ?

  • Mikolas je určitě zárukou kvality, o tom žádná a určitě je zrovna on schopen se na ESC dostat až na nejvyšší stupínek, jen bych prozatím krotil svá očekávání (za posledních několik ročníků těch zklamání po prvotním těšení už pár bylo). Ono trumfnout populární radiohity jako Me gusta a Acapella ještě lepším hitem bude teda pořádný oříšek a doufám, že ten mega hype nakonec nevyšumí do prázdna 🙂

    Reagovat
  • Pokud by se to potvrdilo, tak bych se štěstím snad rozbrečel. Jestli může někdo získat vítězství pro Česko, tak je to Mikolas a myslím, že na to čeká celá Evropa. Bylo by mi jen líto všech ostatních účastníku národního kola 😀

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..