JESCNovinky

Nizozemsko a Polsko vybralo své reprezentanty pro JESC 2021

Pojďme se společně podívat na jednotlivá národní kola, kde obě reprezentantky zvítězily.

V pořadí druhou písní pro nadcházející dětskou Eurovizi 2021 je nizozemská píseň Mata Sugu Aō Ne se kterou zvítězila zpěvačka Ayana, která má japonské kořeny. Odtud pochází i název písně, která je částečně v angličtině a v nizozemštině, což požadují pravidla pro Junior Eurovision. Japonská fráze Mata Sugu Aō Ne se však v písni několikrát opakuje a ta tak dostává trochu exotičtější nádech. Ve finále tradičního nizozemského národního kola Junior Songfestival se utkala čtveřice písní. Výsledky přikládáme níže i s odkazy na živé verze jednotlivých finálových písní.

  1. Ayana – Mata Sugu Aō Ne (33 bodů)
  2. SH!INE – A Million Little Things (30 bodů)
  3. Melody – Niet Wat Vrienden Doen (28 bodů)
  4. Priscilla – Be Alright (26 bodů)

Třetí reprezentační píseň pochází z Polska a stejně jako v Nizozemsku, tak i v Polsku byla vybrána v dnes již tradičním národním kole Szansa na sukces. Tuto televizní soutěž známe i z výběru na dospělou Eurovizi, protože byla použita v roce 2020, kdy Alicja Szemplińska porazila „našeho“ Alberta Černého. Z každého ze tří semifinálových přenosů do finále postoupil jeden interpret, během semifinále i první části finále zazněly cover verze známých hitů. Až v druhé části finále jsme měli možnost slyšet potenciální písně pro dětskou Eurovizi. Za dvěma z nich stojí i Gromee, který reprezentoval Polsko na Eurovizi 2018, ale paradoxně ani jedna z jeho písní nezvítězila. Již od začátku totiž byla velkou favoritkou na vítězství Sara James (celým jménem Sara Egwu-James), která letos na jaře zvítězila v další řadě pěvecké show The Voice Kids Polsko. Tentokrát zvítězila v show Szansa na sukces s písní Somebody. Stejně jako v případě Nizozemska se i nyní u Polska můžete podívat na výsledky finále a jednotlivé písně.

  1. Sara James – Somebody (10 bodů)
  2. Miłosz Świetlik Skierski – Open Wide (4 body)
  3. Marysia Stachera – One World of Colors (4 body)

V říjnu nás čekají národní kola na Maltě, v Irsku a na Ukrajině. V případě Ukrajiny a Malty bychom měli rovnou poznat i soutěžní píseň, zatímco Irsko v národním kole zvolí interpreta, kterému bude píseň napsána později.

Jak se vám dvojice nových reprezentačních písní pro dětskou Eurovizi 2021 líbí?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..