Národní kolaNovinky

San Marino odtajnilo podobu národního kola

Již dlouho se spekuluje, že televize SMRTV chystá národní kolo. Nyní už víme, jak přesně bude vypadat!

San Marino každoročně překvapuje s podobou výběru své písně pro nadcházející eurovizní ročník. Po několika neúspěšných bojích v semifinálových přenosech to dokonce vypadalo, že se s Eurovizí San Marino rozloučí. Nicméně Serhat a Senhit, jakkoliv se jejich jména podobají, dokázali nezávisle na sobě sanmarinské televizi SMRTV vlít krev do žil a San Marino má před sebou národní kolo neskromných rozměrů.

Una voce per San Marino (Hlas pro San Marino), jak se bude národní kolo jmenovat, představí dvě skupiny soutěžících. Jedni budou reprezentovat skupinu začínajících umělců a druzí již zavedených, známých umělců. Důležité je zmínit, že soutěžit bude možné jak pro občany San Marina, tak pro umělce ze zahraničí. To ostatně není v případě San Marina novinkou.

Začínající umělci se budou moci přihlásit až do počátku ledna, užší vybírání a třídění interpretů se však rozběhne již v prosinci letošního roku. Ti, kteří projdou prvotním výběrem, budou pozváni na živý casting, z něhož vzejde soupiska pro dvě semifinále. Obě semifinále se budou konat v Teatro Titano a budou přenášena v přímém přenosu na televizní obrazovky. Každý soutěžící představí cover známého hitu a svou potenciální soutěžní píseň pro Eurovizi 2022. Výsledkem přenosů bude 8 soutěžících postupujících do finálového klání.

Finálovou osmičku doplní ještě dalších 8 interpretů z řad zavedených zpěváků, které přizve sama televize SMRTV do svého národního kola. Celkem tedy 16 soutěžních písní se utká o možnost reprezentovat San Marino v Itálii v příštím roce. Rozhodovací pravomoc bude mít odborná porota. Televoting se v San Marinu v rámci Eurovize nepoužívá, a proto se ho nedočkáme ani v národním kole. Na vině je využívání italských telefonních služeb a nemožnost rozlišit, zda hlas přišel ze San Marina.

Finále je plánováno na 19. února 2022 a uskutečnit by se mělo v Teatro Nuovo, které je největším divadlem v San Marinu. Současně bude finále samozřejmě přenášeno živým přenosem do televizního éteru. Jste zvědaví na to, jak bude sanmarinské národní kolo vypadat a kdo ponese vlajku San Marina nad hlavou v rámci konání Eurovize 2022? Podělte se s námi o své dojmy v komentářích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..