Novinky

Návrat kapely Måneskin do Itálie

Måneskin se minulou sobotu stali už třetím italským vítězem Eurovize. Jaké přivítání je čekalo v rodné Itálii?

Návrat do své země je každý rok pro vítěze velice emotivní záležitostí, a jinak tomu nebylo ani letos. Už když se Måneskin objevili v letištní hale v Římě, čekaly na ně zástupy novinářů a především dav fanoušků, kteří na tuto chvíli čekali dlouhých 31 let od posledního italského vítězství. Ještě v neděli dopoledne už na svém Twitteru kapele poblahopřála italská vláda. Sami Måneskin po příletu novinářům potvrdili, že by si příští Eurovizi nejvíce přáli v jejich rodném Římě, italská televize RAI ovšem plánuje zvážit všechna města, která zatím projevila zájem. Nejvíce se zatím mluví o severoitalském městě Turín, zájem ovšem projevila i další města v čele s Římem a Milánem.

Návrat kapely se bohužel neobešel bez komplikací. Protože byl hlavní zpěvák kapely Damiano David nepřímo podezřelý z užívání drog během finálového večera, dobrovolně se přihlásil, že si nechá udělat test. Později jsme se dozvěděli, že jeho test žádné návykové látky neobjevil. Všichni členové kapely se navíc veřejně staví proti užívání drog.

Návrat kapely samozřejmě nemohl být tak velkolepý, na jaký jsme zvyklí z minulých let, skupina se už ale nyní stala novými hrdiny Itálie a věřme, že jejich příběh je teprve na začátku. Už nyní je jejich píseň Zitti e buoni úspěšná nejen v rodné Itálie ale po celém světě. Do čela virálních žebříčků se zároveň dostávají i další singly této rockové kapely. Další vývoj a úvodní přípravy italské televize RAI na Eurovision Song Contest 2022 budeme pečlivě sledovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..