Na místěNovinkyRotterdam 2021

Výsledky druhého semifinále Eurovize 2021

Jak vypadají kompletní výsledky letošního druhého semifinále?

Desítku postupujících z druhého semifinále jsem poznali již ve čtvrtek večer. Dnes již ale víme, jak si kdo vedl konkrétně. Pojďme se tedy podívat na kompletní pořadí druhého semifinále Eurovize 2021!

  1. Švýcarsko – 291 bodů
  2. Island – 288 bodů
  3. Bulharsko – 250 bodů
  4. Portugalsko – 239 bodů
  5. Finsko – 234 bodů
  6. Řecko – 184 bodů
  7. Moldavsko – 179 bodů
  8. Srbsko – 124 bodů
  9. San Marino – 118 bodů
  10. Albánie – 112 bodů
  11. Dánsko – 89 bodů
  12. Rakousko – 66 bodů
  13. Estonsko – 58 bodů
  14. Polsko – 35 bodů
  15. Česko – 23 bodů
  16. Gruzie – 16 bodů
  17. Lotyšsko – 14 bodů

Český reprezentant Benny Cristo se se svojí písní omaga umístil na 15. místě a získal celkový počet 23 bodů. Jedná se o doposud nejhorší umístění českého reprezentanta od návratu Česka na Eurovizi v roce 2015. Navíc všech 23 bodů, které Benny obdržel, přišly od odborných porot. Kdyby bylo hlasování pouze na televizních divácích, tak by Benny měl čistou 0. To se letos nestalo nikomu jinému v obou semifinále, kde vždy alespoň od lidí nebo od porot každý nějaké body získal. Až ve velkém finále se začaly nuly rozdávat ve větší míře.

Výsledky hlasování odborných porot
  1. Švýcarsko – 156 bodů
  2. Bulharsko – 149 bodů
  3. Island – 140 bodů
  4. Portugalsko – 128 bodů
  5. Řecko – 104 bodů
  6. Finsko – 84 bodů
  7. San Marino – 76 bodů
  8. Albánie – 74 bodů
  9. Srbsko – 56 bodů
  10. Moldavsko – 56 bodů
  11. Rakousko – 53 bodů
  12. Estonsko – 29 bodů
  13. Česko – 23 bodů
  14. Polsko – 18 bodů
  15. Dánsko – 9 bodů
  16. Lotyšsko – 4 body
  17. Gruzie – 1 bod

Pokud se podíváme čistě na hlasování porot, tak se TOP 10 neliší co do postupujících zemí od konečných výsledků. Rakousku chyběly pouze tři body k tomu, aby se u porot dostalo do TOP 10.

Výsledky hlasování televizních diváků (televoting)
  1. Finsko – 150 bodů
  2. Island – 148 bodů
  3. Švýcarsko – 135 bodů
  4. Moldavsko – 123 bodů
  5. Portugalsko – 111 bodů
  6. Bulharsko – 101 bodů
  7. Dánsko – 80 bodů
  8. Řecko – 80 bodů
  9. Sbsko – 68 bodů
  10. San Marino – 42 bodů
  11. Albánie – 38 bodů
  12. Estonsko – 29 bodů
  13. Polsko – 17 bodů
  14. Gruzie – 15 bodů
  15. Rakousko – 13 bodů
  16. Lotyšsko – 10 bodů
  17. Česko – 0 bodů

U televizních diváků si vedlo dobře Dánsko, které by se do finále dostalo ze sedmého místa. Oproti hlasům poroty si nejvíce pohoršilo právě již zmiňované Rakousko, které od lidí získalo pouhých 13 bodů. No a smutnou 0 pro Bennyho jsme již zmiňovali u celkových výsledků. Kdyby rozhodovali o postupujících pouze hlasující diváci, musela by dát sobotnímu finále sbohem Anxhela Peristeri, která zde skončila na 11. místě na úkor sedmého Dánska.

Co říkáte na kompletní výsledky druhého semifinále? Podělte se s námi o vaše poctiy a názory v komentářích pod článkem!

10 komentářů: „Výsledky druhého semifinále Eurovize 2021

  • > Lukass
    > 15. 5. 2021 (19:33)
    > Tak ještě neskončit za Polskem, že? (nic proti Polsku)
    ehm…
    Jako jo, beru, že tisíc lidí v Rotterdamu „okouzlil“, ale zbylých 80 mil. v televizi prostě ne, no.

    Reagovat
  • Podepsal bych vše, co níže rozebrala Vopice. Přidám jen pár dalších úvah:

    1.) K nahlédnutí do duše současné i bývalé hlavy české eurovizní delegace doporučuji podívat se na YouTube video s názvem „Humans of Eurovision #28 – Kryštof Šámal – General taste of every country is getting better“. Jan Bors tam zpovídá Kryštofa Šámala a bezděčně obnažuje jejich poměrně odlišný přístup k věci. Borsův entuziastický, se zájmem, chutí a invencí pořád něco posouvat dál a – to je klíčové – dotahovat do konce, a Šámalův tak trochu poraženecký a defétistický. Obzvlášť bolavá je část věnovaná možnostem národního kola. Je to střet životních manter „Pojďme bojovat a neopakovat překonané chyby“ a „Pojďme krčit rameny, litovat se a hledat zástupné důvody, proč to nejde jinak“. Tento mindset se musí okamžitě změnit, jinak to příští rok nedopadne o nic lépe než letos, bez ohledu na reprezentanta. Fňukání ještě nikdy nikoho nikam neposunulo.

    2.) K Benově cti bych rád přičetl, že eurovizní novináře a hardcore fanoušky opravdu dokázal okouzlit. Ovšem spíš jako ten cool chlapík co rychle mluví, má rád zvířata, nápaditě se obléká a umí to s hoverboardem, nikoli jako umělec. Bylo tragikomicky dojemné pozorovat jejich komentáře ke zkouškám. „He’s probably saving his voice,“ věřili mnozí, než jim časem došlo, že tohle je jeho standardní zpěv a víc od něj čekat nelze. Postupně v něj přestali věřit i jeho počáteční advokáti jako William z Wiwibloggs nebo Alessia Michelle.

    3.) Může mi někdo jmenovat nějaký JINÝ úspěch Marvina Dietmanna, než je staging Conchity Wurst? Nepopírejme očividné a řekněme si, jak to je – letos byl zodpovědný za staging sedmi zemí, z nichž čtyři zůstaly v semifinále (Rakousko, Česko, Chorvatsko, Estonsko) a tři splakaly nad výdělkem ve finále (Španělsko, Bulharsko, Kypr).

    Reagovat
    • Ono video J. Bors s K. Šámalem opravdu dává náhled do dvou „filozofií“ eurovizního přístupu a nemusím asi dodávat, že ta K. Šámalova se mi moc nelíbí, stejně jako předpisateli. Už z toho důvodu, že ačkoliv je ESC zábávní pořad, tak je to přecijen i repre ČR a výdaj koncesionáře 🙂 takže se k tomu má přistupovat odpovědně, s tahem na vítězství a řádnou prezentací intepretů ČR v národním kole.
      Ben byl opravdu v doprovodných videiích sympatický, to mu nechci odepírat, ovšem je to hlavně song contest. A tam to holt už bylo horší. Nakonec tedy měl pravdu Deban 🙂
      Co se Dietmanna týče, tak taky souhlas…studentstvo nějakého uměleckého oboru by určo s větším zápalem nějaký staging jako absolventskou/ročníkovou práci udělalo lépe…

      Reagovat
  • Příští rok prosím vetší důraz na ZAHRANIČNÍ POROTU při rozhodování našeho reprezentanta!!!
    Je sice pěkné, že si Češi vyberou známého zpěváka v Česku, ale v zahraničí je to pak úplný propadák, obzvlášť když v Eurovizi jde hlavně o hlasy z cizích zemí!

    Reagovat
  • Dá se někde reklamovat ten staging od Marvina Dietmanna? 😀
    Jako sorry, ale 0 bodů od diváků, to je obrovský fail. A může za to staging + Benův zpěv a nepřipravenost. Vždyť to dokonce vypadalo, že při vystoupení v SF zapomněl část textu… Celkově mi to přišlo hrozně neprofesionální.
    Sledovala jsem hooodně Benových výstupů na sociálních sítích a beru si z toho, že prostě vůbec neměl tušení, do čeho jde. Totálně podcenil rozměr celé akce. Ani se nepodíval, jak vypadaly předchozí ročníky, co se od účinkujících očekává, jací jsou jeho soupeři letos… A potom viděl naživo Barbaru Pravi nebo záznam vystoupení Montaigne poprvé až v Rotterdamu a byl hrozně překvapenej, jak dobře zpívaj. Jako srsly?
    Když bych z toho měla vzít ponaučení do budoucna, příště potřebujeme:
    1. Někoho, kdo dá Eurovizi fakt všechno, kdo ví, jak je to obrovský a bude k tomu podle toho přistupovat (lidi jako Mikolas Josef, Pam Rabbit, Olga Lounová – byť tu poslední nemusím, její přístup na mě v národním kole 2020 udělal dojem)
    2. Omezit vliv fanoušků z ČR na výběr reprezentanta – každý rok se může objevit nějaký Benny nebo někdo, kdo se kamarádí s Kazmou, trocha mobilizace na Instagramu a jsme zase tam, kde jsme byli vloni/letos. Případně by prostě ČT musela národní kola sestavovat vyloženě jen z neznámých umělců, aby byly šance aspoň trochu vyrovnané.
    3. Potřebujeme vidět živý zpěv. To i v online národních kolech v minulých letech bylo – a bylo už u Kemamy vidět, že Benovi to úplně nejde. Proto živý zpěv nestačí, potřebujeme hlavně bod 2.
    4. Neříkejte mi, že na ČT není žádný kreativní člověk, jako byl Jan Bors, který by na jeho práci dokázal navázat. Investovat do známých lidí, kteří pak připravují staging pro 7 zemí a z toho 5 odfláknou (srsly – ten měsíc u Estonska i Španělska, Marvine?), to prostě není cesta.
    5. Potřebujeme lepší propagaci Eurovize v ČR, neustále masírovat lidi na soc sítích i ve vysílání, že se účastníme, jak je to super, proč je to super, že Eurovize není freakfest ani politická soutěž. Postupně se to lepší, ale ČT tomu zrovna naproti v poslední době nešla. Jenom potom nebude možný u nás skoupit hlasy a poslat „od diváků“ 12 bodů Moldavska – dokud se tohle bude dít, tak budeme pro smích.

    No a hlavně hlavu vzhůru! ❤
    Když se něco nepovede, tak je potřeba se z toho poučit, ne házet flintu do žita. Věřím, že ČR dokáže navázat na ty dva úspěšné roky a dostat se zase mezi špičku 🙂 .
    Jinak tohle byl skvělý ročník, bez ohledu na umístění ČR, hrozně jsem si to užila a těším se zas za rok!

    Reagovat
    • Veru, veru… skutočne to vyzeralo tak, že netušil čo čoho ide. Keď som videla ukážky z nácvikov, myslela som, že je to len nejaké klamanie telom alebo čo a v SF to rozbali, mladý muž, športovec…. Ale nie, na pódiu sa v tme tmolil dedko v bunde a bombarďákoch, bez energie, spev kde nič, tu nič a to mal pomoc nahratých vokálov. Hlavne, že sa mu nikto za súperov nedostal do hlavy. Keby si ich pozrel včas, mohol to celé ešte korigovať.

      Reagovat
    • Pod toto se můžu jedině podepsat! Naprosto výstižné ve všech bodech, souhlasím.

      Reagovat
  • Přesně se o naší účasti potvrdilo to, co jsem věděl od zveřejnění naší písničky – letošní propadák!! A řeči naší delegace, že je to byla super propagace v Evropě a fanoušci mají rádi našeho zpěváka atd., lež!! Přiznejme si – prostě špatně od samého začátku!

    Reagovat
    • Už písnička byla nic moc, ale podobné bývají v Eurovizi. Jenže on se nepovedl ani zpěv a ještě větší propadak byla stage. 🤦‍♀️. Benovi se divím, není bůhví jaký zpěvák, proc sahl po této písni a spokojil se s takovou prezentaci. Čekala bych od něho víc. Na druhou stranu 0 bodů od diváků jsem fakt nečekala. Můj typ bylo 13-15 místo. Tak držím pěsti při výběru příští rok, doufám, že výběr bude z živých vystoupení ne z klipu, kdy pak můžeme slyšet, jak to jednotliví interpreti zazpívají.

      Reagovat
    • Že fanoušci mají rádi našeho zpěváka, to se říká vždycky, ne? Vždyť Kabát byl taky miláček diváků, jeden z favoritů, pamatuji si jak se to všude propagovalo. A výsledek nikde. Podle mě jsme letošní (loňskou) volbou zahodili to, co jsme si před tím 2 roky úspěšně budovali. Někdo by měl nést odpovědnost.
      Nakonec druhé semifinále asi nebylo slabší, klasický pop tady na předních příčkách neuspěl. Rakousku chybělo k postupu dost.

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..