Na místěNovinkyRotterdam 2021

Člen islandské kapely pozitivně testován na COVID

Kvůli nákaze koronavirem skupina Daði & Gagnamagnið zřejmě nevystoupí naživo.

I přes striktní hygienická opatření doprovázející letošní ročník Eurovize se nepodařilo nákazu onemocnění Covid-19 zcela eliminovat. Již o víkendu se nákaza potvrdila u dvou členů z polské a islandské delegace. Kvůli tomu se obě země preventivně doplněné o Rumunsko a Maltu, se kterými sdílí hotel, nezúčastnily zahajovací ceremonie. Oba dotčené týmy byly poslány do izolace, u jednoho ze členů islandské skupiny Daði & Gagnamagnið pak nový test odhalil přítomnost viru dnes ráno.

Celá delegace před odjezdem dostala jednorázovou dávku očkování Janssen od společnosti Johnson & Johnson, nakažení Islanďané by tak neměli čelit větším zdravotním komplikacím. To však nemění nic na tom, že se s největší pravděpodobností nedočkáme živého vystoupení tohoto severského státu ani v jednom z nadcházejících večerů. Místo něj uvidíme záznam druhé zkoušky z minulého týdne, která se uskutečnila na stejném pódiu jako semifinálové večery, běžný divák tudíž výrazný rozdíl kromě chybějícího publika nepozná. Austrálie tak zůstává jedinou zemí, která využila svoje předtočené „live-on-tape“ vystoupení. Island je v současnosti pátým favoritem na celkové vítězství a tato smutná novinka by jeho pozici neměla zásadně ovlivnit.

UPDATE: Island se rozhodl využít nahrávku ze zkoušky z 13. května na pódiu v Ahoy aréně, jelikož by jinak na žádné z živých show nemohla skupina vystupovat v kompletním složení. Jednolitví členové budou nadále monitorováni a pod dohledem zdravotních složek.

Islandští reprezentanti letos soutěží s písní 10 Years

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..