Na místěNovinkyRotterdam 2021

Navštivte virtuální eurovizní vesničku

Letošní Eurovision Village otevřela své brány v online podobě.

Součástí každé správné Eurovize nejsou jenom velkolepé show v samotné aréně, ale také řada dalších dílčích akcí, jimiž žije celé hostitelské město. A je to právě například tzv. eurovizní vesnička, bez které se žádný ročník neobejde. Tento volně přístupný prostor zpravidla vytvářený na rušných místech města dává svým návštěvníkům možnost účastnit se mnoha aktivit. Sponzoři soutěže tu mají své stánky, postaráno je o doprovodný program eurovizních umělců na vlastní stagi, u velkých obrazovek se pak v den D schází davy fanoušků a hlasitě podporují své favority.

Eurovision Village Video Tower, hlavní virtuální stage

I Rotterdam letos přes všechny komplikace představil svou vesničku, tentokrát ve virtuální podobě. 3D prostor tvoří několik stanovišť hlavních partnerů, mezi něž patří město Rotterdam se svým sloganem „Rotterdam. Make It Happen.“, nezisková organizace Světový fond na ochranu přírody (WWF), rotterdamská energetická společnost Eneco, supermarket Coop, agentura pro online rezervace Booking.com, společnost BankGiro Loterij a samozřejmě hlavní partner Moroccanoil. Podívat se můžete i za brány vesničky a prozkoumat zbytek města se svými nejpozoruhodnějšími lokalitami. Každý ze stánků i lokalit nabízí svůj pestrý program, z nichž jsme pro vás to nejzajímavější shrnuli v následujících odstavcích. Veškeré materiály jsou zobrazovány prostřednictvím videí.

Lokalita Binnenrotte měla být místem fyzické eurovizní vesničky

Hlavní událostí dnešního dne bude speciální vystoupení zatím posledního eurovizního vítěze Duncana Laurence, které začíná v 9 hodin večer. Český reprezentant Benny Cristo se dnes objeví ve videu společnosti Moroccanoil v rámci dvojitého rozhovoru s maltskou reprezentantkou Destiny. Doporučit můžeme i zhlédnutí příjemných rozhovorů moderátorky Nikkie de Jager s jednotlivými reprezentanty v jejím studiu LookLab. Zmíněné výtvory už ale najdete zveřejněné i na platformě YouTube. Zajímavé jsou také aktivity organizace WWF, jež diváky vyzývá k zapojení ke své kampani #VoiceforthePlanet. Pokud se chcete dozvědět více o samotném Rotterdamu, pak se zastavte na stanovišti Rotterdam. Make It Happen., kde organizátoři nabízejí zajímavé materiály na témata od těch hudebních, přes tučňáky v místní zoo až po hospodaření jednoho z největších světových přístavů.

V úterý se koná první semifinále, čekání si můžete před samotným vysíláním zpříjemnit například akcí Open Up Daily | Various live acts, jež začíná ve 20 hodin. Toto vysílání je pak na programu i pro nadcházející dny. Čtvrteční druhé semifinále pak navazuje na hodinu a půl dlouhou živou show LIVE Dragshow x Daily Talk Show. Účast na programu potvrdila i norská skupina KEiiNO, ta vystoupí v pátek.

Celý bohatý program najdete na na webové stránce eurovisionvillage.com.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..