Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Dánska

Semifinálové zkoušky uzavírá duo Fyr & Flamme z Dánska!

Na závěr druhého semifinále nás čeká veselá a barevná show od dánských reprezentantů Fyr & Flamme. Ti do Rotterdamu podobně jako někteří jejich kolegové přijeli s show, která je velmi podobná té, kterou předvedli v domácím národním kole Dansk Melodi Grand Prix.

Oba zpěváci mají stejný štříbrno-růžovo-fialový outfit, který již známe, na pódiu je doplní trojice vokalistů, kteří stojí lehce v pozadí celého jeviště a mají na sobě sáčka v pastelových barvách. Oba hlavní interpreti na stagei stojí na jakýchsi kruhových plochách, které trochu připomínají mimozemský létající talíř. Mezitím na LED pozadí i podlaze vidíme barevné kostičky, které nás mají přenést zpět do zlaté éry 80. let.

Co se pohybu týče, dočkáme se především pohybu rukou nahoru, podobně, jako to dělal Freddie Mercury. Toho připomene i ikonický pohyb s mikrofonem na stojanu. V závěrečné části písně zpěvák běží po catwalku na přední stage, odkud se za krátkou dobu vrací zpátky, aby se se svým parťákem sešli na jedné z kruhových plošin na poslední tóny skladby Øve os på hinanden.

Dánsko nijak nezklamalo, protože předvedlo přesně to, co se od něj očekávalo. Můžeme se tak jedině ptát, jestli to bude stačit na úspěch a postup do finále. Jisté je snad jedině to, že druhé semifinále skončí veselým a barevným retro číslem, které se bude mnohým televizním divákům líbit.

 

Uskupení Fyr & Flamme se dalo dohromady teprve nedávno. Přiznali se, že na tak velkém pódiu, jako je na letošní Eurovizi, ještě nevystupovali.
Jejich píseň Øve os på hinanden zazpívají v Rotterdamu v rodném jazyce, což bylo překvapení i pro spoustu dánských fanoušků. Název písně by se dal přeložit jako „procvičujte si navzájem“ a má vyjadřovat to, že si lidé nemají zkoušet věci jenom doma například před zrcadlem, ale vyjít s nimi ven do světa.
Největší inspirací pro ně je například hudební skupina Modern Talking nebo zpěvák Freddie Mercury.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..