Novinky

Začíná hlasování v ESC Top 50

Speciální projekt rozjíždí nizozemská televize NPO.

Všichni známe každoroční hlasování o 250 nejlepších písní z historie Eurovize, které probíhá na podzim a výsledky nám zpříjemňují poslední hodiny Silvestra. To je fanouškovská iniciativa belgického webu. Letos ale domovská televizní stanice NPO v Nizozemsku rozjíždí trošku jiný projekt v oficiální podobě. Jednotlivé země vybírají své oblíbené písně a nakonec se sestaví celková TOP 50. Do projektu je zapojeno více než 15 zemí včetně Česka. Na TOMTO ODKAZU najdete web s hlasováním.

Nejdříve základní pravidla – vybírat můžete od 3 do 15 písní, na pořadí nezáleží – každá z písní ve vašem výběru obdrží jeden bod. Ve vyhledávání můžete hledat podle jednotlivých let nebo států, případně interpretů nebo názvů písní. Po kliknutí na píseň se vám v levé části webu ukáže malý YouTube přehrávač, kde si danou píseň můžete pustit. Pokud má píseň za svým názvem malý symbol přehrávání (Play), tak si můžete rovnou pustit krátkou ukázku. Když jste rozhodnuti, že danou píseň chcete zařadit na svůj seznam, použijte malý černý symbol „+“. Když budete mít takto vybrané alespoň 3 písně, což je minimum, tak v dalším kroku jen vyplníte své jméno a email a potvrdíte, že nejste robot a že souhlasíte se zpracováním osobních údajů a potvrdíte. Poté svůj přehled můžete sdílet na sociálních sítích a tím rozšířit povědomí o tomto hlasování i mezi své přátele.

Jelikož se jedná o volbu nejlepších písní z uplynulé historie Eurovize, tak v ní najdeme písně od roku 1956 do roku 2019. Nehledejte v ní tedy písně ze zrušené (neproběhlé) Eurovize 2020 ani letošní (zatím také neuskutečněné) Eurovize 2021. A narozdíl od Eurovize je možné hlasovat i pro písně, které reprezentovaly Česko, tak vybírejte pečlivě to nejlepší, co za svou historii Eurovize divákům a fanouškům přinesla.

Hlasování bude otevřené až do pátku 14. května do 12:00 a výsledky pak poznáme v sobotu 15. května. Budou známy jak kompletní výsledky ze všech hlasujících zemí, tak i výsledky pouze českých hlasujících. A také uvidíme, jak se vedlo našim českým písním u jednotlivých hlasujících zemí, pokud se alespoň nějaká píseň dostane do lokální TOP 50. Kdo má již nyní jisté vaše hlasy? Podělte se s námi o své oblíbené písně v komentářích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..