ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (22): 10 Years (#ICE)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Daði & Gagnamagnið – 10 Years

Reprezentant Islandu 2021

Josef

Island patří k těm zemím, které si letos ve srovnání s minulým rokem pohoršili. Think About Things aspirovalo na TOP 5 nebo možná i celkové vítězství, ale 10 Years podobný úspěch rozhodně čekat nebude. Chytlavá písnička v podobném stylu jako v roce 2020 si ale své fanoušky rozhodně najde. Oficiální videoklip je vtipný, opět nechybí ani zajímavý taneček, který je pro Daðiho a Gagnamagnið pověstný. Ani letos bych se tak o postup Islandu do finále nebál, ale neočekávám vysoká umístění, možná by to mohlo být konečné cca 10. – 15. místo.

Hodnocení: 7,5

Honza

Asi nikdo nečekal na novou píseň tak horlivě, jako právě fanoušci na song od Daðiho. Kromě fanoušků netrpělivě čekali i bookmakeři. Mezi fanoušky a bookmakery zavládlo jisté zklamání, já to tak černě rozhodně neviděl. Ano, zřejmě se Islandu snížila šance na výhru oproti loňsku. Ale v tom nejsou sami, stejný osud potkal i Litvu a Bulharsko. Píseň 10 Years však rozhodně nezatracujme. Po hudební stránce není o nic méně kvalitní a zajímavá než loňská věc a jediné, co tedy letos postrádám, je střelba konfet před efektní modulací posledního refrénu Think About Things.

Hodnocení: 8

Dominik

Od Daði & Gagnamagnið jsem letos asi očekával moc. Dostal jsem jen pouze takovou jemnou ochutnávku oproti minulému ročníku. Podle mě jsou Daði & Gagnamagnið jedna z mála reprezentantů, kterým uškodilo letošní znovu zvolení. Skladba je jednoduše plochá a ničím zapamatovatelná.

Hodnocení: 5

Pavel

Miláček publika Daði i s celou svou výstřední kapelou letos přišel s hitem, který se nedokáže vyrovnat tomu loňskému. Zpočátku mě to mrzelo, ale k písni 10 Years jsem si našel cestu a objevil v ní kouzlo podobné tomu, které z loňské písně sršelo na první poslech. Komická choreografie songu opět přidává na šarmu a líbivosti. Zelené oblečky stejně tak. Jsem velmi zvědavý, jak Island zaujme televizní diváky ve velkém finále. Vstupenku do něho má totiž dle mého jistou.

Hodnocení: 8,5

Vladimír

Daði & Gagnamagnið se stali mými oblíbenci už od první účasti v islandském národním kole v roce 2017. Ačkoli letošní písničku 10 Years nepovažuji za jejich nejlepší počin, i tak u mě získávají vysoké hodnocení a zakončují moji top 10.

Hodnocení: 8

Daniel

Čím víc skladbu 10 Years poslouchám, tím snadněji to jde. Letošní islandská skladba je pro mě sympatičtější na poslech než ta loňská, nabízí více zajímavých a rozmanitých prvků a zároveň zachovává milou energii a myšlenku po vzoru Think About Things. Naopak od řady názorů považuji zachování osobitého stylu z roku 2020 za plus. Podivínský taneček, sršící elektronické nástroje a tyrkysové mikiny asi Islandu tentokrát výhru nezajistí, nicméně i tak snad vybojují pro tento ostrov pěkné umístění.

Hodnocení: 8

Ondřej

Abych byl upřímný, letošní song od Dadiho mě moc nebaví. Minulý rok s Think about Things mě sice také moc neoslovil, ale pořád se mi loňská píseň líbila o něco více. Obecně celkový hype kolem Islandu v posledních dvou letech jsem nepochopil. Song jako takový na mě působí spíše průměrně, věřím, že za svou oblíbenost může být Dadi vděčný především svému stylu a podiové prezentaci, které většina fanoušků miluje, ale já si k nim za celou dobu nedokázal najít cestu. Finále má Island podle mě jasné, top 10 umístění dost pravděpodobné, ale vítězství doufám přenechá někomu jinému.

Hodnocení: 4

Celkové hodnocení pro Island: 7,00

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..