Novinky

V Rotterdamu vypukly přípravy Ahoy arény

Aktuálně se připravuje konstrukce jeviště a greenroomu přímo v Ahoy aréně.

Letos již nehorzí loňský katastrofický scénář se zrušenou Eurovizí, takže přípravy v Rotterdamu jsou v plném proudu. Především v Ahoy Areně a přilehlém okolí probíhají tyto přípravy naplno. Již je připraveno akreditační centrum, kde si delegace i novináři budou vyzvedávat své akreditace, ale také testovací centrum, které je nezbytností pro letošní Eurovizi. Doufejme, že pouze pro tu letošní, ale za určitých okolností je možné, že se s podobnými prostory při Eurovizi ještě nějakou dobu budeme setkávat.

Uvnitř Ahoy Areny se také naplno rozběhly přípravné kroky, které jsou nezbytné pro stavbu samotné eurovizní stage, ale i green roomu. Ten bude v letošním roce větší než kdy jindy, protože bude zahrnovat celou zbývající plochu Ahoy Areny. Hlavním důvodem k tomuto kroku je omezená kapacita diváků, kteří budou na Eurovizi při pozitivním vývoji epidemické situace v Nizozemsku vpuštěni. Mělo by jich být 3500 a budou všichni v prostoru pro sezení. Prostor, který by byl vyhrazen pro stojící diváky, tak dá samotným interpretům v green roomu více místa a bude tak snazší dodržovat doporučené bezpečnostní rozestupy mezi jednotlivými delegacemi.

Na Instagramovém profilu @teamesc2021 můžete průběžně sledovat, jak se vše staví a posouvá dále a dále. První delegace by měly dorazit do Rotterdamu začátkem května, zkoušky s interprety by měly začít 8. května.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..