Novinky

EBU představila další doplňkový program k Eurovizi 2021

Bude mu vévodit finská reprezentantka z roku 2013 Krista Siegfrids.

Každý rok je vedle samotné Eurovize i mnoho doprovodných programů. Ty se v současné době přesouvají především do online prostoru. Jaké zajímavosti si pro nás Evropská vysílací unie (EBU) a nizozemská televize připravili?

Již v pondělí 29. března začali na oficiálních sociálních sítích představovat detailněji všechny letošní reprezentanty během tzv. Country Celebration Days. Každý den bude patřit vždy jedné zemi, současně budou doplněny profily reprezentantů na oficiálním webu o aktuální výtahy ze životopisu a o pár zajímavých otázek a odpovědí. Pokud jste zvědaví, co se ještě o interpretech dozvíme, tak sledujte TwitterTik TokInstagram a Facebook.

Nyní ale již ke zmiňované Kristě Siegfrids z Finska. Tu totiž uvidíme hned při dvou příležitostech. Tou první bude Krista Calling – nová série vlogů na oficiálním YouTube kanálu. Během ní se s Kristou podíváme do zákulisí příprav Eurovize 2021 a také na červený koberec, kde bude Krista zpovídat všechny soutěžící.

To ale není všechno, co si pro nás Krista připravila. Týden po skončení letošní Eurovize, tedy v sobotu 29. května, nás pak čeká velký večer plný vzpomínání na (v tu dobu již skončenou) Eurovizi 2021. Na oficiálním YouTube kanálu Eurovision Song Conctest totiž bude Krista moderovat Eurovision Song Celebration. Možná si na tento formát pamatujete z minulého roku, kdy nahradil dva semifinálové přenosy zrušené Eurovize 2020. Tehdy byly divákům představena všechna oficiální videa zvolených písní. Pro připomenutí přidáváme odkaz na loňskou druhou část Eurovision Song Celebration, během které byl představen i náš reprezentant Benny Cristo s písní Kemama.

A jak proběhne tento večer letos, když se bude Eurovize 2021 konat za všech okolností? Budou během jednoho večera představeny předtočené live-on-tape záložní nahrávky všech 39 písní. Protože každý interpret a delegace do jejich natočení investovali energii, čas a určitě i nemalé peníze, tak by byla škoda, aby zůstaly zavřené v trezoru a nikdy nespatřily světlo světa. Ale sami si spočtěte, jak dlouhý přenos to bude. Minimálně 39krát 3 minuty, to jsou dohromady dvě hodiny čistého času, když přičteme i moderování a nějaké informace navíc, můžeme očekávat show minimálně na 2,5 hodiny. To by měla být úplně poslední tečka za Eurovizí 2021 a my se pak budeme moci plně soustředit na další ročník.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..