Ankety a soutěžeNovinky

ESC Chart 2021 – Týden #01

Jak si vedou již zvolené písně ve zdejších anketách? Na to se podíváme v prvním vydání naší ESC Chart 2021!

Někteří z vás si možná budou pamatovat na tradiční ESC Chart na původním webu ESCportal.cz, kde se spolu vždy utkaly aktuálně zvolené reprezentační písně. A na podobném principu bude fungovat i naše nová ESC Chart. Namísto opakovaného hlasování je u všech hodnotících anket v medailoncích povolena změna hlasu, takže když se vám nějaká píseň znelíbí nebo naopak se vám začne líbit více, než když jste hlasovali posledně, máte možnost svůj hlas změnit kolikrát chcete. A právě zde přichází na řadu naše hitparáda ESC Chart 2021. Vždy v neděli večer spočteme průměrné ohodnocení ze všech anket a podíváme se, kdo si jak vedl. Především nyní na začátku budou posuny způsobeny především nově představenými písněmi, případné posuny pak budou zajímavější v pozdějších týdnech.

Nyní máte před sebou tabulku výsledků za první týden letošní ESC Chart. Písně, které byly zvoleny do konce února, tvoří základ. U nich můžete nyní vidět značku postupu, stagnace či poklesu. Ty písně, které přibyly nově během tohoto týdne jsou v hitparádě jako novinky a tedy zatím bez posunu. Během prvního březnového týdne jsme poznali celkem 11 nových písní, které se zařadily ke 14 již představeným. Tento týden nás čeká minimálně 10 nových písní, zbylá pětice pak bude následovat v dalším týdnu (nebo týdnech), pokud se nečekaně neobjeví dříve.

 

Jak vypadá současná situace v naší ESC Chart? Litva i Francie si drží přední příčky, zatímco novinkové San Marino za sebou nechalo všechny ostatní zbylé písně. Naopak posledního místa se zbavilo Norsko, za které se dostala sobotní dvojice novinek z Portugalska a Dánska. U písní ze soboty a neděle však výsledek může být zkreslený krátkou dobou hlasování, takže u těchto písní se dá očekávat v dalším týdnu výraznější upřesnění konečného skóre. Když jsme u celkového hodnocení, tak připomenu, že nejméně bodů je 1/10, takže 10 %, zatímco maximum 10/10 představuje 100 %.  V pravém menu najdete všechny dosud vybrané písně v samostatných medailoncích, které jsou vždy vybarveny, když je medailonek připravený. To vám pomůže se zorientovat v tom, které písně můžete ohodnotit či změnit své hodnocení.

Překvapilo vás některé umístění dosavadních reprezentačních písní?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..