Ostatní

Senhit a její #FreakyTripToRotterdam

Senhit nám od července každý měsíc servíruje jeden eurovizní song ve své cover verzi ve stylu její písně Freaky.

Senhit zcela očividně kouzlu Eurovize propadla naplno a ze zrušené Eurovize 2020 si příliš dlouho těžkou hlavu nedělala. Ostatně patřila k prvním automaticky potvrzeným interpretům i pro rok 2021, což v případě San Marina byl nejspíše rekord v nejdřívěji oznámeném jménu interpreta. A ve své tvorbě nezahálela. Vypadá to, že se chtěla udržet ve formě a proto od července každý měsíc vydává jednu svou cover verzi některé eurovizní skladby. Tyto nové verze však stylizuje do podobného stylu jako její loňskou reprezentační píseň Freaky, odtud plyne i název celého projektu Freaky Trip To Rotterdam, na sociálních sítích pak v podobě populárního hashtagu #FreakyTripToRotterdam.

Jako první byl v červenci představen běloruský song Cheescake, se kterým obsadil Teo ve finále Eurovize 2014 šestnácté místo.

Srpen pokračoval vítěznou písní Eurovize 2003 od turecké zpěvačky Sertab Erener Everyway That I Can. S kadým dalším videem je hodně výrazná snaha Senhit šokovat zpracováním svých videí, což se jí daří i v tomto případě.

A u vítězných skladeb ještě nějakou chvíli zůstaneme, hned v září se totiž Senhit obula do písně Ding-a-dong, s níž v roce 1975 zvítězila nizozemská skupina Teach-In. Senhit se zde prezentuje stylizovaná do podoby známe superhrdinky Wonder Woman.

Říjnovým songem byl megahit Cliffa Richardse Congratulations z Eurovize 1968, kde překvapivě tato píseň nezvítězila, ale brala „pouze“ stříbro. Senhit jej zpracovala do cirkusového tématu.

I nadále se ale pokračovalo v cover verzích písní vítězných. Hned v listopadu to bylo Rise Like a Phoenix z roku 2014 od Conchity Wurst. Ani zde se Senhit ničeho nebála a byla opět kontroverzní.

Předvánočně laděný klip k písni Salvadora Sobrala z roku 2017 Amar Pelos Dois následoval v prosinci a oproti ostatním klipům v rámci projektu se značně lišil jak celkovou atmosférou, tak zpracováním videa i zapojením dětského sboru. Senhit také doprovodil svým zpěvem operní pěvec Jordi Galàn.

Do Senhitina divokého disko stylu se však vrací hned lednové video k písni Waterloo, se kterou v roce 1974 švédská ABBA zvítězila na Eurovizi.

Doposud posledním videem v rámci tohoto projektu je řecká píseň z Eurovize 2013 Alkohol Is Free. Senhit zde můžeme vidět typciky divokou a provokující. Přesto nechybí skvělý zpěv, ostatně jako u všech předchozích videí.

Která z těchto Senhitiných cover verzí vás zaujala nejvíce? A kterou další píseň byste takto chtěli od Senhit slyšet a vidět zpracovanou do klipu? A myslíte si, že v podobném stylu bude i její nová píseň pro Eurovizi 2021? Senhit původně plánovala představit svou novou píseň pro Eurovizi 2021 v rotterdamu v úterý 23. února, ale údajně se plánuje něco velkého a zajímavého, takže došlo k posunu až na pondělí 8. března. Že by ještě Senhit plánovala jednu část své #FreakyTripToRotterdam na 1. března?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..