Ankety a soutěžeNovinky

Benny a jeho Omaga podrobněji

Přinášíme další detaily o naší letiošní reprezentační písni pro Rotterdam a sérii anket.

Včera byl pro nás velký den, když česká delegace a Benny Cristo představili novou píseň Omaga, která nás bude v květnu reprezentovat na Eurovizi 2021 v Rotterdamu. Nový medailonek Bennyho najdete zde nebo v pravém menu pod vybarvenou českou vlaječkou.

Sám Benny se k Omaga vyjádřil takto:

Natočili jsme mnoho různých a úžasných záběrů, takže jsem věděl, že i kdybychom použili pouze 10 % z nich, pořád můžeme udělat skvělé, vtipné a zábavné video. Režisér Jan Strach přišel s tím nápadem a já cítím, že jsme ho dokázali zrealizovat nejlépe, jak to šlo. Doufám, že si fanoušci video užijí, protože to byla opravdu zábava, když jsme na něm pracovali!

Režisér videoklipu Jan Strach dodává, že zahrnout do jednoho videoklipu tolik referencí byla velká výzva, ale hodně tomu pomohl Benův smysl pro humor a jeho herecký um. Dokázal vzdát hold daným filmům s respektem, ale zároveň vtipně. Producent písně Omaga Filip Vlček se nechal slyšet, že jejich vzájemná spolupráce přivedla Bennyho do nové pěvecké oblasti, ale je rád za tuhle výzvu, která se vyplatila. Myslí si také, že Bennymu tenhle nový styl sedí.

Mezi zmiňované popkulturní odkazy patří velká řada filmů od Pomády, přes Rockyho, horor Osvícení až k animáku Lady a Tramp či seriálu Simpsonovi. Shodou okolností došlo k tomu, že během natáčení videoklipu Česko zasáhla vlna tuhých mrazů, takže některé tyto scény nemohly být natočeny tak, jak bylo původně plánováno, ale tým si dokázal i s takovou překážkou poradit a například scénu z filmu Forrest Gump na lavičce tak Benny natočil v televizním studiu a došlo k jejímu dokončení v rámci postprodukce.

Na stagingu pro letošní píseň Omaga se bude podílet Marvin Dietmann, kterého z Eurovize dobře známe. Stojí totiž za vítězným vystoupením Conchity Wurst z roku 2014 a i letos bude mít na starosti vystoupení Rakouska, Španělska a Kypru. Tento rakouský profesionál tak má za sebou léta zkušeností s prací na Eurovizi, takže bude ideální volbou i pro Bennyho. Jak jsme již informovali, tak je v plánu kreativní koncept, kdy bude Benny v Rotterdamu doprovázen dvěma páry tanečníků (můžete se podívat na Instagram tanečníků zde a zde) a Filipem Vlčkem, který zastane doprovodné vokály.

Jak jste spokojeni s novou českou písní Omaga? Ve stejné anketě minulý rok převažovaly názory negativní, tak schválně, jestli se za tu dobu něco změnilo, když máme novou skladbu.

Jak jste spokojeni s reprezentantem Česka 2021 a jeho novou písní Omaga?
  • Celkem ano. 45%, 78 hlasů
    78 hlasů 45%
    78 hlasů - 45% všech hlasů
  • Úplně nejvíc! 37%, 64 hlasy
    64 hlasy 37%
    64 hlasy - 37% všech hlasů
  • Ani ne. 10%, 18 hlasů
    18 hlasů 10%
    18 hlasů - 10% všech hlasů
  • Vůbec! 7%, 12 hlasů
    12 hlasů 7%
    12 hlasů - 7% všech hlasů
Celkově hlasů: 172
17. 2. 2021 - 23. 11. 2021
Hlasování ukončeno !

Když zmiňujeme minulý rok, tak se úplně samo nabízí srovnání loňské písně Kemama a letošní Omaga. Preferujete jednu či druhou? Nebo se vám obě líbí stejně? A nebo si vás Benny nezískal ani novou písní a nelíbí se vám ani jedna?

Která píseň Bennyho Crista se vám líbí více?
  • Omaga 74%, 59 hlasů
    59 hlasů 74%
    59 hlasů - 74% všech hlasů
  • Obě jsou super 16%, 13 hlasů
    13 hlasů 16%
    13 hlasů - 16% všech hlasů
  • Kemama 6%, 5 hlasů
    5 hlasů 6%
    5 hlasů - 6% všech hlasů
  • Ani jedna 4%, 3 hlasy
    3 hlasy 4%
    3 hlasy - 4% všech hlasů
Celkově hlasů: 80
17. 2. 2021 - 23. 11. 2021
Hlasování ukončeno !

Jeden myslel na “Benny a jeho Omaga podrobněji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..