Národní kola

DNES: Páté semifinále norské MGP 2021

Melodi Grand Prix pokračuje posledním semifinálovým večerem.

Norské národní kolo Melodi Grand Prix 2021 se skládá z pěti semifinálových večerů. V každém se představí čtveřice interpretů, z nichž jeden postoupí přímo do finále, kde doplní již kvalifikovanou šestici finalistů. Stejně jako vloni, každé semifinále se skládá ze dvou základních duelů, jejichž vítězové se pak mezi sebou utkají ve třetím, zlatém duelu. O osudu všech soutěžících budou rozhodovat jen a pouze online hlasy televizních diváků. Vítěz třetího duelu se stává finalistou, ostatní tři interpreti už mohou doufat jedině v divokou kartu, která bude dodatečně udělena po skončení všech pěti semifinále.

Takzvaná „Poslední šance“ proběhne v pondělí 15. února, kdy v rámci večerního programu NRK představí všech 15 vystoupení, které nepostoupily do finále, a online hlasování rozhodne o posledním dvanáctém finalistovi, který se na poslední chvíli představí v sobotním velkém finále.

Dnes večer se o finále utká tato poslední pátá čtveřice semifinalistů:

Bookmakeři a fanoušci mají tentokrát víceméně jasno. Do finále by měla postoupit zpěvačka a autorka své písně Imerika. Song I Can’t Escape by tak mohlo ohrozit jedině duo tchána a zetě River s písní Coming Home. Minimálně o dobrou náladu se ale postará především skupina TuVeia, zda jí to ale může stačit na případnou výhru, to si budeme muset počkat až do večerního přímého přenosu.

Zároveň nás během večera čeká očekávané představení posledního automatického finalisty Reina Alexandera, za jehož písní stojí vítězný tým loňské MGP, písně Attention zpěvačky Ulrikke. Jeho soutěžní píseň nese název Eyes Wide Open a jedná se o naprosto odlišný žánr, než který zpěvák představil v loňském roce s písní One Last Time. Poslední píseň automaticky postupující do finále je venku, poslechněte si ji hned teď:

Co na dalšího automatického finalistu říkáte?

Všemi večery nás provede známá trojice Kåre Magnus BerghIngrid Gjessing Linhave a Ronny Brede Aase. Přímé přenosy jsou letos bez publika, můžeme se ale těšit na fandící diváky ve svých domovech či městech, takže nás rozhodně nečeká žádná tichá show.

Přímý přenos dnešního semifinále MGP 2021 začíná v 19:50 SEČ a živě jej budete moci sledovat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..